Vilka är de bästa tipsen för sammansättning Fotografering portföljer?

Om du är intresserad av att tjäna extra pengar från din fotografering färdigheter, måste du montera en portfölj av ditt bästa arbete för kunder att se över. Montering fotografi portföljer kan verka som en överväldigande uppgift för någon som precis har börjat i professionell fotografering verksamheten. Kan dock uppleva vara ett bra sätt att bedöma dina kunskaper och reflektera över hur långt du redan har kommit i din karriär.

Det viktigaste att komma ihåg vid montering fotografi portföljer är att fokusera på kvalitet i stället kvantitet. Visa inte presumtiva kunder varje vän du någonsin tagit, ge exempel på ditt bästa arbete. Visar 20 eller 30 enastående bilder är mycket mer sannolikt att göra ett gott intryck än att visa 100 bilder av genomsnittlig kvalitet.

Fotografering portföljer bör organiseras i kategorier som familj porträttfotografering, mode fotografering, eller bröllopsfotograf till göra det lättare för presumtiva kunder att snabbt bedöma dina kunskaper. Även om du har fantastiska sportbilder skott om det lokala fotbollslaget under mästerskapen, någon som är intresserad av att anställa dig för en brud fotografi skott är sannolikt inte imponerad av dessa bilder.

Eftersom utvärderingen fotografering är något subjektivt, det är viktigt att få en mängd åsikter om din portfölj. Om du för närvarande inskrivna i ett fotografi klass, kan din instruktör vara en fantastisk resurs för kritik av fotografering portföljer. Annars vänder sig till vänner, familjemedlemmar och kolleger entusiaster fotografi se vilka bilder de finner det mest tilltalande.

samtidigt som innehållet i din portfölj bör vara ditt främsta intresse är presentationen en viktig del av fotografi portföljer också. Till exempel bör om du väljer att matta fotografier, alla mattor vara av samma storlek för att bidra till en känsla av enhetlighet i arbetet. En clamshell design, tyg-portföljs låda ett bra sätt att presentera bilder i fotografi portföljer, men det finns också ett antal pärmar, väskor och mappar tillgängliga.

med din egen online portfölj webbplats kan vara mycket användbara vid sidan av den traditionella fotografin portföljen. Få en webbplats, under ditt namn eller en liknande klingande URL, sedan skapa en grundläggande galleri online foto. En länk till ditt CV, samt vittnesmål från några av dina tidigare kunder, kan också vara värdefulla för att linje upp nya uppdrag. Om din specialitet är konstnärlig fotografi i motsats till bildjournalistik, kan en konstnär uttalande skall ingå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.