Vilka är de bästa metoderna för att skriva förslag?

Förslagen är ett vanligt verktyg i näringslivet. Används ofta som ett sätt att lägga bud på ett avtal eller skapa en långsiktig relation med en ny kund, processen med att skriva förslag har varit föremål för en oändligt många böcker och handböcker som behandlar försäljningsprocessen. Lyckligtvis är det möjligt att bedriva förslag skriftligen framgång genom att följa några enkla regler.

När du skriver förslag av något slag, alltid forskning bakgrund av den presumtive kunden. Ta reda på hur länge de har varit i branschen, hur många platser de är verksamma, deras genomsnittliga årliga intäkterna och kanske även vilken typ av välgörenhetsorganisationer företaget tenderar att stödja, antingen som en enhet eller genom sina befattningshavare. Jordning dig själv i den allmänna kultur kunden kommer att göra det mycket lättare att skräddarsy din text så att den kommer att bli populär med företaget och öka dina chanser att bli vald som leverantör att välja.

alltid använda sig av alla och all information som samlas in direkt från den potentiella kunden när du skriver förslag. Ofta företag som aktivt söker en säljare kommer att fråga vad som är känt som en begäran om förslag, RFP. The RFP är ett ovärderligt dokument till varje leverantör som vill etablera ett samarbete med det emitterande bolaget, eftersom det ofta innehåller viktiga uppgifter om format, den arrangement av information, och även typ av information som skall ingå i själva förslaget.

Det är viktigt att notera att det faktiska formatet för RFP kommer att variera från en situation till en annan. Vissa Begäran om förslaget är korta och låta respondenterna en stor frihet i fråga om organisation och innehåll. Det är dock vanligare att en RFP att ge särskilda instruktioner som måste följas till punkt och pricka för att förslaget om att allvarligt övervägas. Ofta kommer RFP ange förslag format, och kan gå så långt som att ge ett förslag mall som skall användas.

När du skriver förslag som ett svar på en omfattande RFP, måste stor försiktighet iakttas för att svara kortfattat på alla frågor som ingår i det dokumentet. Även om det inte finns en mall ingår, är det en bra idé att använda RFP sig som en slags mall och använda frågor som rubriker för varje avsnitt av den färdiga förslaget. Detta gör det mycket enklare för emittenten av RFP att snabbt hitta alla svaren, eftersom de presenteras i samma allmänna ordning som de önskemål som i den ursprungliga dokumentet.

Det finns situationer där RFP är ett mycket informellt handling, t. ex. en sida förfrågan som innehåller inget annat än en lista med frågor och anvisningar om återförvisa förslaget. Det är här som använder den forskning du gjorde tidigt i processen kommer att göra en enorm skillnad på det slutliga förslaget. Med inga särskilda riktlinjer i hand, kommer du vill leta efter provet förslag som du tror kommer att passa bra i kundens företagskultur och hantverk dessa förslag idéer så att de inte följa det lilla vägledning ges inom den informella RFP. Se till att även om frågorna är generella och något vagt du hitta sätt att ge svar som binds ihop direkt med arbetet kunden och vad ditt företag erbjuder sig att hjälpa dem att framgångsrikt på detta arbete.

Kom ihåg att skriva förslag inte handlar om är att skapa ett underbart format som du tycker är perfekt. Fokus ligger inte på vad du anser vara ett bra förslag, men vad kunden kommer att tänka är det perfekta svaret på deras begäran. Detta ibland innebär att kliva utanför din komfortzon och sätta dig i kundens skor tillräckligt länge för att se processen från deras synvinkel. Även om detta kan vara utmaningen, tjänar företaget gör det väl värt ansträngningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.