Vilka är de bästa Personalomsättning Practices?

Det bästa sättet att förbättra de anställdas lagring är att förstå vad de anställda vill ha och behöver från arbetsplatsen och ge det. Företagen måste uppfylla anställd krav inom vissa gränser naturligtvis. Management kan inte bara dela ut godtyckliga summor pengar till anställda eller ge dem en fyra veckors dag arbetar i många fall. Ändå förvånansvärt, har många anställda behålla praxis inte kosta ett öre.

Studier visar att många anställda lämnar av skäl som inte har något att göra med pengar eller andra förmåner, utan snarare med frågor som känner föga uppskattad eller känner att de har en mycket begränsad chans till avancemang. Andra klagomål innehåller inte tillräckligt ärlig feedback, jobbet har inte stämmer med vad de sagt i inledande intervjuer och /eller det finns en brist på utmaning /lärande /utbildning. Arbetsgivare kan lösa dessa och liknande frågor i kontanter utan vägar för att öka sina skattesatser Personalomsättning.

Främjande inifrån om möjligt innebär ofta större Personalomsättning. Dessutom kommer många anställda är bättre motiverade att lyckas med företaget om de känner att de har en möjlighet att främjas. Professionell utveckling för arbetstagare kan lätt arbetat i ledande recension processer. Professionell utveckling fungerar bäst som en anställd behålla praktiken när en anställd är delaktig i planeringen av sin tillväxtplan.

Det bästa anställd bibehållande av alla kan ta sig tid att anställa rätt person för jobbet i första hand. Men när de anställda inte avgå, kan genomföra exit intervjuer hjälp i framtiden Personalomsättning. Arbetsgivare reda på användbar information under in intervjuer, ger dem möjlighet att göra ändringar som kan behålla andra anställda funderar på att lämna av liknande skäl.

Naturligtvis vissa anställda lämnar bara på grund av låga löner och /eller brist på fördelar. Däremot kan företag vara konkurrenskraftiga inom dessa områden och fortfarande hålla sig inom budgeten. Ger medarbetarna möjlighet att välja mellan de fördelar som företaget överväger. Bevara sin konkurrenskraft i löner är en utmärkt anställd behålla praktiken, eftersom det hjälper en att få och behålla toppen anställda inom sina områden. Dessa medarbetare kan förmodas uppehålla sig, om de skulle få mindre pengar i liknande företag i samma storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.