Varför lämnar så många företag använder Telemarketing?

Även om många individer hitta telefonsamtal från telefonförsäljare irriterande och påträngande, företag runt om i världen anser telemarketing fördelaktiga. Telemarketing används vanligen för reklam produkter och tjänster och erbjuder telefon-baserad kundtjänst. Företag utför telemarketing på ett inkommande eller utgående grund, eftersom det hjälper dem att få och behålla uppmärksamhet deras målmarknader, att sälja, hantera frågor kundtjänst, genomföra marknadsundersökningar, och stanna färsk på att tänka på kunderna.

En stor fördel med telemarketing är dess potential för att öka försäljningen på avstånd. Ett företag som använder telemarketing har möjlighet att sälja till både nya och etablerade kunder utan att någonsin skicka en säljare ute på fältet. Utan att slösa tid med att resa runt för att se kunder eller spendera pengar på gas, kan ett företag nå sin målgrupp relativt lätt. Till skillnad från många andra kundkontakter metoder, telemarketing ger ett företag omedelbara svar. De kan kommunicera med sina kunder på en gång, istället för att vänta i dagar, veckor eller månader för att realisera resultat.

En annan fördel med telemarketing är dess tillgänglighet alla dagar på året, alla timmar på dagen och natten. Telemarketing tillåter ett företag att kommunicera med kunder runt om i världen, svara på frågor, ta emot beställningar och erbjuda resolutioner när kunderna är tillgängliga. Dessutom ger telemarketing företag att hålla reda på resultatet av deras ansträngningar, ändra strategier mitt under processen om det behövs. Exempelvis kan ett företag ändra sin ringa timmar, med angivande av telemarketing ett bättre fönster för att nå sin målgrupp.

Ofta beror framgången för telemarketing för att öka försäljningen av antalet samtal. Varje gång en potentiell kund svarar hans eller hennes telefon har företaget en chans att göra en försäljning. Som sådana företag strävar oftast att göra ett antal telefonsamtal, i vetskap om att allt fler samtal innebära bättre chanser till framgång. Garanterar dock telemarketing inte försäljningen som konsumenter kan avvisa telefonförsäljare platser lika enkelt som all annan form av reklam. Faktum är att vissa konsumenter har lättare att avvisa varor och tjänster som erbjuds via telefon istället för att säga "nej" i ett ansikte mot ansikte konversation med en säljare.

med någon typ av marknadsföring ansträngning, kostnad en oro. Telemarketing anses generellt kostnadseffektiv, kräver att företagen lägger ut mycket mindre än vad som är nödvändigt med andra former av marknadsföring. Normalt är den dyraste delen av telemarketing betala telemarketing för att ringa och /eller ta emot telefonsamtal. När det gäller nackdelarna med telemarketing är oroade, de mest akuta con är ofta det faktum att många konsumenter anser telemarketing som ett negativt venture.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.