Vad menas med begreppen "Back of House" och "Front of House" betyder?

begreppen "baksidan av huset" och "front of house" används i restaurangen samfundet att skilja mellan olika områden i en restaurang. Baksidan av huset är personalen, där kockar och annan stödpersonal arbete. Framsidan av huset är det område där gästerna sitter. Olika typer av personalen arbetar inom varje område, och rivalitet gröda ibland upp mellan baksidan av huset och på framsidan av huset personal på, särskilt i stora restauranger som kan få väldigt upptagen.

Som en allmän regel, på baksidan av huset är en personal-enda område, även om det kan öppnas för allmänheten på ett begränsat underlag för turer. Baksidan av huset är det område där livsmedel förvaras och förberett, och det omfattar som regel annan personal områden såsom ett uppehållsrum och ändra område. Kockar, expediters och diskmaskiner arbete på baksidan av huset, oftast till stor del osedda av allmänheten. I de flesta kök har på baksidan av huset en strikt hierarki, där varje anställd som utför en specifik uppgift.

På framsidan av huset, servitörer, servitriser, och värdar interagera med gästerna. Denna personal sägs vara "på golvet", eftersom de är synliga företrädare för restaurangen. Våning personal är tänkt att vara artig, informativ och prydligt klädd, eftersom deras beteende avgör om gäster trivs.

En del personal flit mellan både baksidan och framsidan av huset. Bussers och löpare till exempel bära mat och tallrikar fram och tillbaka från köket och golvet. Deras jobb kan vara extremt hög belastning, eftersom de måste hantera krav från köket och golvet personal. Dessutom bedriver de även i interaktioner med kunder, eftersom gästerna i restaurangen kanske inte alltid förstår skillnaden mellan waitstaff, löpare och kökspersonal.

I en del restauranger, en del av köket kan vara synliga för allmänheten. Inte alla kökspersonal njuta av detta, eftersom matlagning kan vara ett stökigt och spänning-fylld verksamhet. Diners, å andra sidan, tycker om att kunna titta på matlagning, särskilt eftersom prålig stationer som grill eller Sautee ofta exponeras för.

Förutom att vara identifierbara genom olika jobb arbetsuppgifter, är det ofta svårt att skilja mellan medlemmarna i en restaurang personalen med uniformer. Tillbaka i huset personal på normalt slitage kockens byxor, full jackor, och skyddande beläggningar hår, tillsammans med slutna tår skor. Deras kläder är utformad för att vara bekväma och praktiska genom en lång förskjutning av matlagning, snarare än stilfulla. De flesta framför egen personal bära restaurang utfärdats uniformer eller elegant personlig kläder, för att förbättra atmosfären i restaurangen. Bussers och löpare ofta i förkläden och kläder som tyder på i köket mer än framsidan av huset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.