Vad bör jag veta om att skriva ett tack brev efter en intervju?

När du har haft en anställningsintervju anses utmärkt sätt, och också ett sätt att säkra ett jobb, att skicka ett tack brev. Även om tack brev är brukligt efter en intervju är det många som fortfarande följer inte denna sed. På konkurrensutsatta arbetsmarknad är det rimligt att stå ut som ett sökande och ett sätt att göra detta är genom att skriva ett kort tack brev.

Du borde skriva och skicka dina tack brev inom tjugofyra timmar av din intervju. Om du inte kan hantera detta, skriva en inom en vecka. Observera att många människor fatta beslut om vem du ska anställa efter att ha utfört bara en dag eller två intervjuer och skriva en anteckning förr är oftast bättre.

När du skriver ditt tack brev, minns alla som intervjuade dig. Om du intervjuades av en kommitté, adress skrivelsen till varje ledamot i kommittén. Få visitkort under en intervju som ett enkelt sätt att komma ihåg namn och en korrekt stavning, eller snabbt skriva namn ner på ett diskret anteckningsblock. Om du inte kan komma ihåg, ringa ett företag sekreterare och fråga och oroa dig inte för de är ofta för att få dessa samtal.

Håll brev kort och kärnfullt. Tack för intervjuaren att ta tid att träffa dig, och adress en eller två kommentarer som gjordes under intervjun. Tänk något i stil med: "Jag var speciellt glad att höra Bob nämna vikten av grupperna, och jag ser fram emot att delta i och organisera grupper. " "Tack-brev får du också en chans att lägga till några detaljer du glömde under intervjun . Exempel: "Vi fick inte diskutera min roll i att organisera välgörenhet fonder, men jag vet att denna erfarenhet skulle passa bra med företaget hela programmet för välgörenhet. "

En annan sak som du vill ska ingå i ett tack brev fortsatt intresse för jobbet. Du vill se till att företaget känner till intervjun bara ökade ditt intresse och gjort dig mer upphetsad om att arbeta där. Det finns vissa tillfällen då en intervju övertygar du inte ta ett jobb. Om så är fallet kan du tacka företaget eller intervjuare för att ta sig tid att se dig, och låt dem veta att efter diskussion du har bestämt dig för att ta ett jobb någon annanstans. Du behöver inte ange var, om du verkligen inte har ett annat jobberbjudande.

Kom ihåg

att tacka er kommentar efter anställningsintervju är din sista möjlighet att presentera dig själv. Eftersom du inte är där personligen, måste du låta ditt skrivande för att visa hur exceptionellt begåvad du är. Se till att din anteckning redigeras noggrant och fria från alla grammatiska fel och felstavningar. Om du har problem på dessa områden, har en kompis som är en bra författare läsa din anteckning och hjälper dig att göra ändringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.