Vad bör jag tänka innan jag börjar ett företag?

Innan en person kan starta ett företag, finns det flera viktiga steg för att följa. För det första måste företagaren vara beredd att arbeta långa och oregelbundna timmar. Tolv timmars arbetsdag för sex eller sju dagar per vecka är vanligt i de första månaderna att lansera ett nytt företag. Företagets ägare måste också drivas och egna initiativ för att starta ett företag. En person som behöver riktning hela tiden bör inte starta ett företag för att en företagare måste kunna arbeta självständigt och fatta beslut snabbt.

En betydande del av ett företag ägarens dag äger vanligen att skapa kontakter och locka kunder. Om försäljning och PR är inte något som företagets ägare har han eller hon behöver för att partnern med någon som utmärker sig i detta område för att sedan kunna starta ett företag. Företagaren måste också vara säker på att det finns en marknad för de varor eller tjänster som erbjuds av företaget. Att öppna ett bageri i en liten stad som redan har fyra bagerier får inte vara en bra idé, eftersom marknaden är mättad. På samma sätt öppnar en arkad i en gemenskap bestående främst av pensionärer får inte vara en bra idé eftersom ett sådant företag inte uppfyller ett behov på det området.

Finansiella stöd är också nödvändigt att starta ett företag. När de söker ekonomiskt stöd, vara medveten om att banker och andra finansiella institut ofta vill ha bevis företagets ägare har sin egen reserv kapital för att investera i verksamheten. Den finansiella institutionen kommer även begära en affärsplan, som ofta måste innehålla en motivering till varför en s aktuella verksamheten behövs i området. Finansiella institutioner ställa dessa krav eftersom de visar att företagaren engagemang för verksamheten och hjälpa institutionen pröva om lånet kommer de att ge en solid investering.

Ofta är det nödvändigt att hyra eller köpa utrymme för att startar ett företag. Generellt hyra är ett bättre alternativ när man börjar ett företag eftersom den inte kräver så mycket av ett finansiellt åtagande som köper. Eftersom det inte finns någon garanti för att verksamheten kommer att utvecklas, köpa en byggnad kan orsaka ekonomiska svårigheter om byggnaden måste säljas senare.

Det är också viktigt för företagaren att kontrollera statens krav på licenser och tillstånd som krävs för att starta företag. Daghem, restauranger, bagerier, rörmokare och elektriker till exempel, alla kräver särskilda tillstånd. Enskilda städer kräver ofta ytterligare tillstånd för att installera skyltar på en fastighet. Alla förbättringar som gjorts i byggnaden rymden kräver också bygglov innan byggandet kan börja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.