Vad är skillnaden mellan att gå i konkurs och går i konkurs?

gå i konkurs och går i konkurs kan både leda till nedläggning av en verksamhet, men de är två väldigt olika saker. Det finns också flera olika typer av konkurs, och konsekvenserna av en konkurs kan variera beroende på vilken typ av situation. Företag som stänger inte nödvändigtvis stängs på grund av konkurs, och företag som genomgår en konkurs kommer inte nödvändigtvis att gå i konkurs. Skillnaden mellan att gå i konkurs och lagt ner sin verksamhet har också betydelse för kreditvärdigheten, bara går i konkurs är inte ses som ett fel på någons kredit.

När ett företag går i konkurs, innebär det att dess finanser har nått en punkt där verksamheten är osannolikt att överleva. Ett företag kan förklara konkurs och nära, med dess tillgångar har auktionerats bort att betala fordringsägare, eller så kan ansöka om konkursskydd, vilket ger den en frist för att omorganisera för att se om det är möjligt att åter bli lönsam. Det är också möjligt för ett företag att tvingas gå i konkurs av en tredje part, även om detta är relativt sällsynt.

När det gäller att gå i konkurs, stänger ett företag helt enkelt. Det finns många skäl för ett företag att gå i konkurs. Till exempel kan innehavaren helt enkelt vara trött, och inte vill sälja till någon annan, eller ägarna av verksamheten kan vara i rörelse, och inte avser att ta affärer med dem. Företagen kan också stänga innan konkurs om de konstaterar att de inte längre är lönsam och skulle vilja sluta medan de väntar.

gå i konkurs och går i konkurs är båda förknippas ofta med försäljning av tillgångar i företag. När ett företag går i konkurs är dessa tillgångar som sålts att samla in pengar som kan användas till att betala fordringsägare, och de kan säljas på auktion med målet att hämta högsta möjliga pris. När företag går i konkurs, likvidation de sina tillgångar eftersom de inte längre har behov av dem. Medlen kommer att användas för att avsluta alla konton i god ställning, med ägarna och andra människor som jobbar i verksamheten mottar matrester. När går i konkurs och lagt ner sin verksamhet, kan företag ha bråttom att sälja ut tillgångar, som kan vara en stor möjlighet för affärer.

erfarna experter kan hjälpa företag att gå i konkurs och att gå i konkurs. De kan arbeta med företagare för att hämta det bästa möjliga pris för tillgångarna, och de kan hjälpa till med saneringen av lösa trådar. Dessa yrkesgrupper kan vara revisorer som hanterar slutliga förena av räkenskaperna för verksamheten, tillsammans med anställda i auktionshus och andra personer som har erfarenhet att likvidera tillgångar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.