Vad är skillnaden mellan ansvarsförsäkring och andra typer av försäkringar?

Ansvarsförsäkring skiljer sig från andra typer av försäkringar eftersom det skyddar andra än en själv från åtgärder man kan vidta som orsakar skada för andra. Några exempel på vanliga ansvarsförsäkring ingår ansvarsförsäkring för föraren, oegentligheter försäkring, eller verksamhet ansvarsförsäkring.

På ett sätt täcker ansvarsförsäkringar ägaren av politiken från att förlora sina egna pengar. Så till exempel om en person har en bilolycka, gör ansvarsförsäkring en för att skydda sina tillgångar, i de flesta fall. I stället skulle den skadade andra parterna har först tillgång till belopp för vilka en är försäkrad.

Andra typer av bilförsäkringar, såsom kollision och omfattande, att den försäkrade kunna ansöka för att täcka sina egna skador. Om man är skadad i en bilolycka, måste kollision försäkring betala för sjukvård i de flesta fall, även om den orsakade bilolycka. Ytterligare om en bil är skadad i en olycka heltäckande försäkring betala för reparation, även om olyckan är fel av de berörda personen.

För Bilförsäkringar, många stater kräver en utföra en viss summa av ansvarsförsäkring som täcker skador man kan åsamka på en annan persons bil, egendom eller egenföretagare. Allmänhet, de som gör betalningar på ett fordon skall även omfatta kollision och heltäckande försäkring, så att den bank som en skyldig pengar är skyddade om en totalbeloppen sin bil. Många människor som äger sina bilar direkt även utföra ansvarsförsäkring, och kollision och omfattande för att skydda sig mot förluster i olyckor de kan orsaka.

Ansvarsförsäkring köps i att fastställa bestämda belopp, och kostar mer för en bättre täckning. Det kommer inte alltid att skydda ett helt från möjliga stämningar. Andra typer av ansvarsförsäkring, som det som kan köpas av cheferna för företag kan skydda sin personliga ekonomi från att vara en del av en process. Men när en förare, en medlem av ett företag eller en läkare agerar olagligt, får ansvar täcker inte alla skador. Så till exempel, den läkare som orsakar skada för en patient eftersom han arbetar medan berusad kommer sannolikt att bli stämd för mycket mer än han eller hon omfattas felbehandling försäkring.

En annan typ av ansvarsförsäkring som bärs av människor som har en hel del tillgångar är personlig paraply försäkring. Detta är ofta köps i stora mängder, liksom miljontals dollar av ansvar. Det tenderar att matcha en förmögenhet ganska noga. Än en gång kommer denna typ av försäkring betala för skada på andra människor, och kommer att skydda sina tillgångar. Det kommer inte att betala för skada på en själv.

I alla fall tjänar ansvarsförsäkring två syften. Det skyddar ett bankkonto och täcker skador på andra. Tidigare olyckor, historia om oegentligheter eller dåliga affärsmetoder kan öka kostnaden för ansvarsförsäkring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.