Vad är skillnaden mellan Data Warehousing och Business Intelligence?

datalagring och business intelligence är två villkor som är en gemensam källa till förvirring, både inom och utanför informationsteknik (IT) industrin. Vanligtvis hänvisar datalagerhantering den teknik som används för att faktiskt skapa ett arkiv av data. Business Intelligence syftar på de verktyg och applikationer som används i analys och tolkning av data. Data warehouse och business intelligence har växt betydligt och är prognoserna kommer den att fortsätta växa i framtiden.

Datalagerhantering består av två huvudsakliga verktyg: databaser och hårdvara. I ett datalager, det finns flera databaser och datatabeller används för att lagra information. Dessa tabeller är relaterade till varandra genom användning av gemensam information och nycklar. Storleken på ett datalager begränsas av lagringskapacitet för maskinvaran.

hårdvara som krävs för ett datalager inkluderar en server, hårddiskar och processorer. I de flesta organisationer är datalager nås via delat nätverk eller intranät. En data arkitekt är oftast ansvarig för att upprätta databasen struktur och hantera processen för uppdatering av data från de ursprungliga källorna.

Business Intelligence är en term som används för att beskriva analytisk programvara. Datalagring och affärslösningar intelligens kan arbeta tillsammans för att tillhandahålla och stödja en instrumentpanel för användare som erbjuder kundanpassad information för användaren. Mjukvaran som finns på en Business Intelligence-lösning innehåller vanligtvis förmågan att hantera stora datamängder, skapa frågor och skapa rapporter. En viktig aspekt av all Business Intelligence lösning är användbarhet.

Den främsta skillnaden mellan data warehouse och business-lösningar intelligens är syftet. Ett datalager är utformad för att hålla och stödja transaktionsdata, medan Business Intelligence-lösning används för att komma och granska uppgifterna. Dessa termer används ofta omväxlande, men innebär mycket olika saker.

Alla anställda som arbetar med data warehouse och business-verktyg intelligens normalt måste ha en kombination av IT-färdigheter. Han eller hon måste kunna hantera och stödja teknik, både från en hård-och mjukvara perspektiv. Ytterligare färdigheter för datalagring personal innefattar vanligtvis relationsdatabas förvaltning och skapandet av databas strukturer. Business Intelligence personal i allmänhet måste ha utbildning i statistik och matematik samt programmering logik.

Tillväxten inom data warehouse och business intelligence beror på mognad företagslösningar teknik. Som organisationer samlade mer transaktionsdata, behövde de ett sätt att komma åt dessa data på ett meningsfullt sätt. Dessa verktyg används för att skapa rapporter som kan identifiera trender och bidra till att informera sunda beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.