Vad är några vanliga anställningsintervju Frågor?

en anställningsintervju är en chans för en arbetssökande att få den bästa foten fram, imponerande en potentiell arbetsgivare med hans eller hennes förmåga. Genom att tänka på frågor anställningsintervju i förväg, kan arbetssökande förbereda sig för att hantera sina intervjuer mer effektivt. I slutändan vill den person som utför intervjun att veta vad den intervjuade erfarenhet är, om han eller hon passar in i företaget, och om han eller hon verkligen vill ha jobbet och står ut i konkurrensen. Om du letar efter ett jobb, gör dina läxor och få en vän att hålla ett håna intervju med några av de vanligaste frågorna anställningsintervju hittar du nedan, liksom några av dina egna.

Anställningsintervjun frågor brytas ned till ett par kategorier. En kategori innehåller frågor som är avsedda att visa intervjuaren hur du arbetar, och vilken typ av arbetsvillkoren du gillar. Några exempel på denna typ av frågor anställningsintervju är: "Hur väl känner du arbetar med ett team?" "Hur hanterar du konflikter på kontoret?" "Vad söker du från ett jobb?" "Vad har du för länge intervall karriär? "" Berätta om en svår situation i ditt förra jobb, och hur du hanterar dem. "Vilken typ av timmar /lön /förmåner söker du i ett jobb?"

Intervjuaren kommer också att ställa frågor anställningsintervju som är utformade för att öppna ett fönster in i din personlighet. Dessa frågor kan hantera hammare, eftersom de avgöra om du passar in i andra anställda. En intervjuare kanske undrar: "Vad skulle din gamla medarbetare eller chefer säga om dig?" "Vilken är din favorit bok?" "Vad tror du är dina styrkor och svagheter?" Hur hanterar du fel? "

Andra frågor är avsedda att direkt söka din arbetslivserfarenhet. En intervjuare frågar om tidigare relevant arbete, tillsammans med dina erfarenheter på andra arbetsplatser. Om du har fått sparken från ett jobb, kommer du att behöva avslöja detta, men om man tänker på svar, kan du vända det till din fördel. Säg inte "Jag lämnade bolaget X för att jag fick sparken, säger" min handledare bestämde att jag inte var en bra passform med det företaget, men jag tror att vissa drag skulle hjälpa mig passa riktigt bra med dig "och räkna dessa egenskaper.

De flesta arbetsgivare vill också se hur mycket du vet om dem. Läs på om det företag du intervju med så att du kan svara på frågor om vad företaget gör, människor på personal, och vad du vill göra med bolaget. Du bör även imponera på intervjuaren med din önskan för tjänsten, om du ansöker om andra positioner, försök att minimera detta, med fokus på varför arbetar för intervjuarens företaget är ditt mål.

Slutligen, en av de vanligaste anställningsintervju frågor är "Har du några frågor till mig?" Denna fråga är inte en uppmaning att pruta om lön, förmåner, eller arbetstid, men det är en chans att imponera på intervjuaren med ditt intresse för tjänsten. Du kan göra dig minnesvärd genom att ställa en särskild fråga, eller kan du ställa en fråga om inriktningen av bolagets framtida eller mål. Se till att ha några egna frågor när du går på en intervju, eftersom intervjun går ut den illa om du svara på denna fråga med "Nej. "

Efter att din anställningsintervju ingås, se till att tacka intervjuaren och sända skriftliga tack noter till de människor du hade kontakt med, inklusive intervjuaren och kontorspersonal. Försök att anpassa dessa anteckningar, om en sekreterare har du ett glas vatten, till exempel, säger "Tack för att jag känner mig mer bekväm på kontoret. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.