Vad är en dag som för en frilansande fotograf?

Om du är intresserad av att förvandla din passion för fotografering till en ny karriärmöjlighet, kanske du undrar hur det är att vara en frilansande fotograf. I en värld av frilansande professionell fotografering, men ingen dag är den andra lik. I själva verket är oförutsägbarheten på frilansande livsstil ofta anses vara en av dess främsta fördelar.

I USA är nästan hälften av alla professionella fotografer som anses vara egenföretagare. Frilansfotografer har många olika typer av arbetsmöjligheter som finns. Vissa kan specialisera sig på bildjournalistik genom att arbeta för tidningar, tidskrifter eller webbplatser. Andra kan behandla främst i kommersiell fotografi, fotografering av kataloger och reklam produkt. Porträttfotografering eller bröllopsfotografering är också möjliga områden av specialisering.

När man arbetar på frilansuppdrag, fotografer möter ofta långa dagar och korta deadlines. Beroende på deras specialområde, kan fotografer tillbringar också en stor del av tiden reser från en fotografering till en annan. I många fall är de som arbetar med människor som kanske inte delar deras kreativa vision för projektet. Av denna anledning starka interpersonella kommunikationsfärdigheter och en enastående arbetsmoral är viktiga för en framgångsrik karriär som frilansfotograf.

En av de vanligaste missuppfattningarna om frilansande fotografer är att de inte gör annat än ta bilder. I början av sin karriär, kommer dock en frilansfotograf spenderar sannolikt mer tid söker arbete än att ta bilder. Först när en frilansfotograf har en stark portfölj och fasta anslutningar industrin kommer han eller hon kan tillbringa större delen av dagen att ta bilder. Av denna anledning är det viktigt för fotografer att fastställa priser som är tillräckligt hög för att kompensera för all den tid de tillbringar marknadsföra sina tjänster.

Precis som författare, grafiska formgivare och andra fria yrkesutövare, frilans fotografer har många administrativa uppgifter de måste utföra för att hålla deras verksamhet igång. De måste hålla reda på alla utgifter, fakturor process och föra utförliga register för att kunna betala alla nödvändiga skatt på sina inkomster. Även om det inte nödvändigtvis spännande, måste dessa uppgifter fyllas i för att hålla frilansare karriär på rätt spår.

Fokus på fortsatt professionell utveckling anses ofta vara en nyckelkomponent i att bli en framgångsrik frilansare. En frilansfotograf finns ofta läsa fotoböcker, med klasser och gå på workshops för att förbättra sina fotokunskaper. Inträde fotografi tävlingar är också vanligt, eftersom dessa evenemang kan ge exponering och möjligheter till vidare karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.