Vad är det bästa sättet att skriva en Business Letter?

När du skriver ett affärsbrev, du förväntas följa vissa format. Format har en viss variation och om du tar en klass om hur man skriver ett affärsbrev, kan människor inte specifikt mäta avståndet mellan toppen av sidan och din adress, och mellan-adresser som finns och din hälsning. Det viktigaste när du skriver ett affärsbrev är att göra ditt syfte-varför du skriver bokstaven-mycket tydlig. Trots detta ska vara väl förtrogen med en grundläggande form, innan du börjar oroa dig för vad och hur du kommer att skriva.

Om du använder ett ordbehandlingsprogram, kontrollera ditt program för affärsbrev mallar. Dessa kan göra ditt jobb lättare eftersom de har förinställda marginalerna och oftast informera dig exakt var du ska placera saker som adresser. Om du inte har en sådan mall och sedan ditt brev kan utformas på två sätt. Den första kallas block format och den andra indragen format . Om inget annat anges, kan du antingen använda format eller någon av dess varianter. Den stora skillnaden mellan de två formaten är att punkterna inte har fördjupningar och text kan vara motiverat så varje rad har samma längd. I indragen format, inte alla linjer kommer vara exakt samma längd, och den första meningen i varje punkt kommer att vara indragen fem platser.

Little varianter finns med alla format, så denna förklaring kommer att sträva efter ett sätt att snabbt skriva ett affärsbrev, med hjälp av block-format, utan att motivera din text. Verksamheten brevet bör ha följande marginaler: en tum (2,54 cm) på toppen, botten, vänster och höger. Kontrollera dina ordbehandlingsprogram innan du börjar och ställa dessa marginaler vid behov. Typsnitt bör vara 12 punkt, och Times New Roman är det självklara valet.

Om du skriver på företagets brevpapper, behöver du inte börja brevet med din adress. Om du använder standard papper ska du börja på den övre marginalen med din adress. Det är onödigt att inkludera ditt namn med din adress. Helt enkelt in din adress, och om du vill, telefonnummer och e-post. Lägg till ett datum direkt efter adressen. Du kan strecksatsen din adress så att den kommer i jämnhöjd med den högra marginalen, men det kan helt enkelt börja i vänstermarginalen, som är lättare.

Hoppa över en rad och skriv namnet på den person som du skriver, deras titel eller företaget, och deras adress. Varje post som namn, titel och gatuadress bör vara på en separat rad. Stad, stat och postnummer bör göra upp den sista raden. Följande ordning behövs för adressen: Företag, Person, titel och adress.

Gå en annan linje och börja med din hälsning. Detta bör formella. Om du skriver till Ms Smith, du skriver Dear Ms Smith:. Använd ett kolon istället för ett kommatecken efter hälsningsfrasen.

Space ned en rad och börja din första organ stycket. Var noga med att tydligt ange syftet med den skrivelse i denna första stycket. Använda ytterligare punkter, med ett utrymme i mellan, som behövde expandera på din punkt eller ge exempel. Efter avslutad kroppen punkterna, hoppa ner en rad och skriver "Med vänliga hälsningar," din sista kommentar, sedan hoppa ner om träd till fyra rader innan du skriver ditt namn och din titel om du har en. Innan affärsbrev har skickats glöm inte att fysiskt skriva ditt namn i svart bläck i utrymmet mellan din sista och ditt skrivit namn.

Målet när du skriver ett affärsbrev är att effektivt förmedla din punkt. Du kan inte bli effektiv om ditt brev är fullt av fel. Inte bara köra en stavningskontroll, men också undersöka dina papper för eventuella grammatiska fel, förvirrad vanliga ord och problem skiljetecken. Läs brevet högt för att göra säker på att du förmedlar din punkt klart. Använd enkelt språk, men undvika sammandragningar eller någon slang. En välskriven affärsbrev som kommer till den punkt är direkt mycket viktigt, speciellt om du skriver från ett annat företag. Din förmåga att skriva ett affärsbrev som är lätt att förstå och felfri reflekterar över professionalism i ditt företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.