Hur väljer jag det bästa sociala medier strategi för mitt företag?

utvecklingen av olika typer av sociala medier under de senaste åren har revolutionerat hur människor kommunicerar. De sätt på vilket människor använder sociala medier för att höra och att höras har inte gått obemärkt förbi i näringslivet. Vilka sociala medier strategi ett företag använder kan bero på vilken typ av verksamhet och metoden för sociala medier som bäst passar deras behov.

För egenföretagare näringsliv eller nya nyföretagande, bara göra allmänheten medveten om deras existens är en utmaning som kan uppfyllas av den rätta sociala mediestrategi. Sociala medier som bloggar, Twitter, Facebook och MySpace alla ge medlemmar möjlighet att ansluta till andra medlemmar genom att lägga till dem som vänner eller som de följer. Med sajter som Twitter och MySpace i synnerhet, är det ganska vanligt att medlemmar i kontakt med andra som de aldrig träffat. När det används som ett verktyg i sin verksamhet, här ett litet steg att lägga till andra medlemmar till din sociala medier nätverk kan gå långt för att göra potentiella samarbetspartners och kunder medvetna om din närvaro.

När du har samlat ett nätverk av andra sociala medier användare, är nästa sociala medier strategi att använda de verktyg av sociala medier för att få fram ditt budskap där, oavsett om det gäller varumärkesbyggande eller kampanjer. Twitter, till exempel, kan medlemmar kapaciteten att omedelbart skicka ett kort, 140-karaktär meddelande som kallas en "tweet" till hela deras nätverk av anhängare. Facebook har en liknande omedelbar anmälan kapacitet med dess status uppdatering funktion. Det sätt på vilket ett företag levererar sina budskap är också en viktig del av sin sociala mediestrategi. Till exempel, ett företag som sysslar med sjukvård eller juridiska industrier skulle sannolikt behovet av att upprätthålla en mer formell röst än ett företag i underhållningsbranschen, vilket kan få mer utrymme för nöje och informella toner i sitt varumärke.

Förutom utstationering korta uppdateringar, en annan social media strategi, med på Facebook och liknande webbplatser, avser man att skapa en grupp eller ett evenemang för ditt företag och bjuda dina kontakter att gå med. När en av dina kontakter går eller bekräftar hans eller hennes närvaro, namnet på den grupp eller händelse kan sedan visas på nyhetsflödet av sina kontakter och så att du kan marknadsföra ditt företag till ett ännu större nätverk. Om din grupp eller funktioner vid minimal privatliv begränsningar, då alla användare som snubbla på den grupp eller händelse kan gå med i eller RSVP. Administratörer eller skapare av grupper och händelser har också förmågan att skicka uppdateringar till medlemmar som levereras direkt till sin inkorg, i egenskap av en form av direktreklam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.