Hur väljer jag de mest effektiva Performance Management?

välja det mest effektiva resultatstyrning kan vara skrämmande men givande. En chefens jobb är inte bara att administrera disciplinära åtgärder för att en underpresterande anställda, men också att utforma sätt att erkänna en anställd som har gjort betydande insatser och bidrag till laget. När du väljer en effektiv resultatstyrning, kommer den försiktiga chef vill se till att systemet följer begreppet fastställa specifika, mätbara, uppnåeliga, realistiska och i rätt tid (S. M. A. R. T) mål.

När mål införliva dessa fem konkreta punkter, de blir konkreta och objektiva. De gör den anställde att veta vad han eller hon behöver göra för att uppfylla eller överträffa krav. Detta är en viktig och ibland förbisedd aspekt av en effektiv chefens jobb. För att vara effektiv, måste cheferna försöka undvika trög beroende av subjektiv bedömning från deras ledning arsenal och ersätta den genom att sätta mål, lätt att se kriterier. När årets slut recensioner komma runt, är det då lätt att peka på om en anställd har uppfyllts, nått upp till, eller överträffat sina mål.

Det kan vara lämpligt att titta på SMART-mål i ett exempel på effektiv verksamhetsstyrning. Säg att du hanterar ett call center och vill mäta kvaliteten på dina anställdas samtal. Du kan utforma ett system där man konstaterar bland annat att du kommer att lyssna på ett visst antal samtal per vecka, att varje samtal den anställde måste uppfylla ett visst flöde och struktur, att tonen blir övervakas samt noggrannhet i svaren och forskning. Efter betyg var och en av dessa komponenter, eller helt enkelt bocka av om de var gjort eller inte, har förvaltaren anställd en smart-och SMART-ledningssystem, eftersom det har ersatt subjektiva övervägande med objektiv observation.

Ovanpå det finns mer uppenbara standarder som skall tillämpas, t. ex. den anställdes mängden telefontid och om de var inloggade i systemet under sin tilldelade tid. På så sätt kan en chef enkelt och systematiskt utvärdera resultatet av sina anställda. När det gäller tid att identifiera de fattiga konstnärer och belöna den övre läsförmåga är chef kan producera bevis för sin bedömning.

däremot ett resultatorienterat system som saknar SMART mål kan äventyra chefens trovärdighet, uppmaning att ifrågasätta hans eller hennes förmåga att utvärdera öppet och objektivt, och kanske resultera i allvarliga mänskliga resurser och juridiska konsekvenser. Om en chef gör att mål och förväntningar på sina anställda att variera eller ändra, har arbetstagaren rätt att bestrida eventuella negativa bedömningen gjort mot dem. Därför kommer någon effektiv resultatstyrning omfatta undantagslöst mål som är SMART


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.