Hur identifierar jag Fake sysselsättning möjligheter?

Åtminstone sedan Sir Arthur Conan Doyle skrev "The Red-Headed League" år 1891, annonser för arbeten som inte är vad de verkar har en fråga. Här är några tips som hjälper dig att identifiera möjligheter till sysselsättning som inte är vad de verkar.

för bra att vara sant
Om det verkar för bra för att vara sant är det förmodligen. I Sherlock Holmes berättelsen nämnts ovan Jaebes Wilson erbjöd en bra lön för att kopiera Encyclopedia Britannica i fyra timmar varje dag, under vilken tid han inte kunde lämna huset. Även i 1890 när berättelsen fastställdes, skulle ingen behöva betala bra för en sådan uppgift, och det var verkligen en bluff, helt enkelt att få Mr Wilson ur vägen. Om lönen ligger långt över den kompetens, fråga dig själv varför.

Vad betyder ett namn?
Seriösa företag har legitima referenser och berätta vilka de är utan att du behöver ställa. En annons som inte ger bevis-firma, en adress (inte bara en postbox, i de flesta fall), en webbadress, ett telefonnummer och en e-postadress, bör ta upp några flaggor. Dessutom, den person som kommunicerar med bör du identifiera honom eller henne och hans eller hennes befattning. Skicka inte ditt CV förrän du vet vem du skickar den till. Detta sysselsättningsmöjligheter kan vara berättigad, men gå vidare med försiktighet.

tecknen på att något kan vara fel
Se upp för "freebies" i referenser när man läser annonser för arbetstillfällen. Yahoo och Hotmail är gratis e-postkonton som ofta används av "företag" som inte har en fullt legitim existens. Likaså en webbplats som har en "under konstruktion" markör eller popup-annonser från en annan enhet inte får vad det verkar, och fortsätt med försiktighet.

Lön
Hur kommer du att få betalt? är en viktig fråga att överväga. Leta efter ett standardförfarande för betalningar, som signalerar till dig att de verkligen har gjort det förut. Det är inte ovanligt att få betalt via ett PayPal-konto, med check eller genom direkt insättning, beroende på verksamheten.

Prover
Är du skyldig att lämna en massa arbete som "prov" för att se till att du är en god passform? Detta kan vara helt legitimt eller falskt att få dig att göra jobbet gratis. Känn det innan investera din tid.

Se upp för nedladdningar
Är du krävs för att hämta något att tillämpa? Om du måste ladda ner en körbar fil för att söka jobb, gå bort.

Läge, läge, läge
Var kommer informationen om de möjligheter till anställning visas? En branschtidning för en viss bransch kan ha legitima annonser. Webbplatser som specialiserar sig på ett område, som SchoolSpring, är också sannolikt att ge konsekvent legitim sysselsättning. Din lokala tidning är också en bra insats. Craigslist och andra online-möjligheter annons tar dig till ett riskabelt område. Det finns några rimliga jobb på Craigslist och några som är uppenbart falska.

Är det värt det?
Examensarbeten fabriker och forskningsartiklar att eleverna köpa och lämna in som sin egen, även om de säljs som prov endast är en annan typ av falska verksamhet. De finns, de gör pengar, och de betalar människor som arbetar för dem, men de är vilseledande och förmodligen inte något som en person med integritet vill vara delaktig i.

i tveksamma
Om du tvekar, gör följande: Utför en sökning på Internet för företagets eller personens namn och kolla så noga som du kan, kontakta din lokala Better Business Bureau och /eller ett närmast företagets lokalen, kontakta din statliga Attorney General och /eller den i den stat där företaget är beläget.

Och om någon vill anställa dig på grund av din flammande rött hår, eller någon annan egenskap som inte har något att göra med dina kvalifikationer, minns Sherlock Holmes och "The Red-Headed League" och leta någon annanstans för arbetstillfällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.