Har man höjer den lägsta inflationen Löneökningarna Orsak?

Det är inte alltid lätt att få objektiv information när det gäller en politiskt laddad fråga som att höja den federala minimilönen. Förespråkare och kritiker tenderar att stärka sina positioner genom att publicera åsikter från ekonomer som delar deras politiska böjd. Har höja minimilönen har en mätbar effekt på resten av ekonomin, bland annat frågan om inflationen? Ja. Kan en ökning av inflationstakten som hänförs direkt till en ökning av minimilönen? Inte nödvändigtvis. Båda sidor av den federala minimilönen debatt göra detta övertygande argument, men dessa argument kan baseras på sned eller rent teoretiska antaganden.

Det finns ett samband mellan att ange den nya minimilönen och inflation, men det är mer av ett kärran framför hästen situationen. Många förespråkare av en upphöjd federal minimilön stöder idén att matcha den nya basen lön för att den nuvarande inflationstakten, en process som kallas indexering. Genom att indexera minimilönen till inflationstakten, förespråkare tror att löntagare reala köpkraft också ökas. När en minimilön vandring inte hålla jämna steg med inflationen, vilket har varit fallet under senare år, kan arbetarnas lönecheckar blir lite större men höga priser på varor och tjänster faktiskt minska köpkraften i denna höjning.

Så vi vet att inflationen kan ha en skadlig effekt på den reala köpkraften i en upphöjd minimilön, men en upphöjd minimilön orsak /em> inflation? Ja och nej. Ur en ekonomisk synvinkel kan inflationen bero på något antal nya eller ökade kostnader för produktion, inklusive en ökning av arbetarnas löner. Om ett företag måste öka minimilönen för sina anställda av flera dollar finns det tydligen en ny kostnad som antingen måste absorberas av företaget som kostnaderna för att använda mänsklig arbetskraft eller skickas vidare till kunderna i form av högre priser.

ekonomer kallar detta fenomen kostnads-push inflation . En ökning av den federala minimilönen har skapat en ökning av produktionskostnaderna, som senare resulterade i en uppblåst pris för konsumenterna. Men kritiker av kostnads-push inflation argumentet tyder på att företagen alltid kan anpassa sin arbetsstyrka för att kompensera för ett uppdrag ökning av minimilönerna. Det är inte alltid nödvändigt för företag att driva kostnaderna för en högre yrkeslivet på konsumenterna. Att höja minimilönen kan skapa en tillfällig eller konstgjorda gupp i inflationen, men så kan ökningar i bolagsskatt eller en brist på råvaror.

Kort sagt, många förespråkare av en höjning i federala minimilönen tillskriver filosofin att en stigande våg lyfter alla båtar. När minimilönen arbetstagare får en skjuts i sin nettolön, högre löntagare tenderar också att få liknande löneökningar. Inflationen påverkas av så många ekonomiska faktorer som skyller en del såsom en höjning av minimilönerna verkar vara mycket kortsiktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.