Finns det en skillnad mellan ett Curriculum Vitae (CV) och ett CV?

när de söker jobb, praktikplatser, stipendier, och akademiska program, dukommer ofta att uppmanas att lämna in en meritförteckning eller CV (CV). Dessadokument krönika Ert tidigare arbete historia, utmärkelser markera och akademiskaresultat, och hävda dina kvalifikationer. En meritförteckning eller CV är ofta detallra första som en potentiell arbetsgivare recensioner. Därför är detviktigt att även de mest imponerande och relevant information.

Begreppen "återuppta" och "CV" har mycket likartade betydelser och iblandanvänds omväxlande. I USA, en "CV" är ett dokument som ofta inte är mycket längre än en sida. Varje gång en person ansöker om ett jobb, skall hans eller hennes CV anpassas för att återspegla färdigheter och erfarenheter somkommer att bli särskilt användning i det läget. Till exempel, om en person skullesamtidigt ansöka om ett jobb som en biologi lärare och en cykelturguide, han eller hon skulle sannolikt lyfta fram olika professionella och akademiskakvalifikationer i varje CV.

Ett CV är längre än ett CV och inkluderar en komplett lista över en personsprofessionella historia. Ett CV bör innehålla, varje plats som en person harnågonsin hållits, en fullständig förteckning över akademiska meriter, liksominformation om publikationer och andra viktiga insatser. I någrafall, cv är många sidor. I allmänhet är CV krävs för ansökanför positioner inom det medicinska och akademiska fält. Meritförteckningar, å andra sidan,är att föredra vid ansökan om affärer positioner.

Begreppen "återuppta" och "CV används på olika sätt över hela världen. I USA och i den engelskspråkiga delen av Kanada, ordet "återuppta" används främst. Dessutom har dessa områden börjatgodta längre "igen" som återspeglar meritförteckningar.

således i dessa regioner, begreppet "CV" är inte särskilt nödvändigt. Termen "CV" används oftare i Irland, England, Skottland, Nya Zeeland, och franska Kanada. I Indien och Australien, men villkoren är i allmänhetutbytbara.

När man ansöker om ett jobb är det mycket viktigt att sätta din bästa fot framåt. Oavsett om din presumtiva arbetsgivare använder termen "återuppta" eller "CV", seatt du vet vad han eller hon letar efter i dokumentet. När du harDenna information kan du arbeta med att skapa en knock-out återuppta eller CV somhjälper dig att landa jobbet.

För information om hur du skapar ett bra CV eller meritförteckning, genomföra en enkel onlinesöka eller ta en promenad ner till din lokala bokhandel. Det finns en hel delav referensmaterial tillgängliga för att hjälpa dig att utveckla ett bra CV.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.