Är näringsidkare ska Be om ID När jag betala med kreditkort?

Många undrar om handlarna har rätt att begära ID när du använder ditt kreditkort. Vissa människor är glada att få sina ID-kontrolleras, eftersom det är mindre troligt att ett kort kommer att användas i bedrägligt syfte. Andra är missnöjda med att få ytterligare upplysningar, särskilt om en köpman skriver ner deras namn, adress eller telefonnummer på kreditkort sticklingar. Det finns ett antal olika lagar som styr huruvida en handelsman kan be om ID, en del från kreditkortsföretag, och andra som kan vara tillämpliga i det land där du bor.

De flesta Mastercard och Visa kreditkort har faktiskt handlare bestämmelser som säger en handlare inte kan neka ett kreditkort om en person vägrar att lämna ID bortom deras namnteckning på baksidan av kortet. Dessa företag också förbjuda glider som skulle kräva en kund att fylla i namn, adress och telefonnummer. Standarden regeln är att handlare kan begära ID, men de kan inte neka kortet om en person inte ger detta ID. De kan heller inte be om särskilda former av ID, en student-ID eller ett Costco kort med din bild på det är lika giltig som en stat ID.

Beroende på det land där du bor, vissa andra handlare aktiviteter är förbjudna. Återförsäljare kan vara förbjudet enligt lag och kan inte ens be om ID, om inte ditt kort säger "se-ID. " Många stater förbud vägrar också kort när ID inte har lagts fram och förbjuda skriva ner någon personlig information erfarenheter som samlats från ID-kort och säkerhetskoden på baksidan av kreditkort. Säljare är också oftast inte tillåtet att skriva ditt telefonnummer på ett kreditkort slip. Handlarna är ofta omedvetna om dessa restriktioner, och om du känner starkt för inte presentera ID när du använder ett kreditkort, din bästa försvaret är att få en kopia av ditt tillstånd kod och ditt kreditkortsföretag: s regler, med lämpliga passager markeras.

Det finns några undantag när handlarna kan begära ID för att slutföra ett köp med ett kreditkort. Om du köper alkohol, tobak eller något annat som kräver att du är en viss ålder, kan en butik begära ID. Butiken kan fortfarande inte skriva ned identifiera saker som ditt körkort eller hemnummer om kreditkort sticklingar.

Den enda gång skriva ned denna information, eller be om ID som ett villkor för köp är lagligt, i de flesta stater, är om du köper något som kommer att levereras hem till dig. I detta fall kan en handlare kräver din adress och telefonnummer så att objekt kan lämpligt levereras. Under andra omständigheter ändå, de flesta köpmän, när du presenterar fysiskt ditt kort på dem, kan inte göra mer än att be dig skriva ditt kort. Underlåtenhet att lämna din signatur, kan ogiltigförklara försäljning och låta en handlare att neka en försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.