Är jag skyldig att visa ett kreditkort Vid betalning med check?

Det brukade vara standard i många stater som folk skriver kontroller som handlare måste visa ett kreditkort när du betalar med check, och ofta finns en stat-ID eller ett pass också. Även om det krävs för att visa ett kreditkort när du betalar med check som en gång var vanliga, är praxis mindre vanligt i nutid. Detta beror i de flesta stater, och i de flesta sammanhang, som kräver en person att visa ett kreditkort när du betalar med check är olagligt. Köpmän ignorerar lagen kan dömas till böter för detta förfarande i ett antal av de amerikanska delstater, och genomgående begär denna information kan resultera i enorma grupptalan passar.

I de flesta delstater i USA, är några metoder strängt förbjudet i lag än i vissa undantagsfall. Till exempel vissa stater tillåter handlarna att be kunderna att visa ett kreditkort när du betalar med check, men inte att vägra att ta emot en check om en kund inte följer. Även om handlarna har rätt att begära denna information, skriver kreditkortsinformation på en check är vanligtvis inte tillåtet eftersom detta skulle kunna sätta människor i risk att få sin identitet stulen. Handelsmän kan inte heller begära ett socialförsäkringskort som en form av identifiering, eller skriva ner personnummer på kontroller.

Det finns några förnuftiga metoder som handlare och banker kan använda. Om du är på en närbutik eller en bank och gör en betalning från ditt varuhus kreditkort eller bankkort med check, en handlare eller bank kan be dig att visa ditt kreditkort vid betalning med check eller kontanter, och är ofta kunna skriva ditt kort information på en check. Detta är en snabb metod för att se till att betalningen du gör sätts in på rätt konto. Vissa människor kan också be er att visa ett kreditkort när du betalar med check om du skriver ett kolla in mot kontanter, eller om du använder en check som ett medel för insättning. Om du skickar en insättning med check till ett hotell, till exempel, kanske du också måste ge ett kreditkortsnummer.

I de flesta förhållanden men som visar ditt kreditkort är en helt frivillig process. Några stater även kräva att försäljare att skicka information i detta syfte eller åtminstone informera varje person som betalar med check att de inte behöver visa sina kreditkort. Som en allmän regel, handlare får inte heller använda ett kreditkort för att täcka medel på en kontroll om den studsar, och de kan inte kalla en kreditkortsföretaget för att kontrollera om medel finns för att täcka en check som inte accepteras av banken.

Vissa länder kan be om ett kreditkort som ett medel för identifiering, och med tillstånd av kontrollen författare, får registrera kreditkortsinformation på en kontroll, särskilt som ett medel för att garantera kontroller kontant eller med statligt kontroller. Även om handlarna inte kan be folk att visa ett kreditkort när du betalar med check, de kan ha rätt att vägra kontroller på grundval av oförmåga att visa andra identitetshandlingar eller om kontrollen utvärderas genom ett antal kontroll-system som visar checkar. Handelsmän kan också vägra mycket stora kontroller av inköp. I grund och botten en handlare kan besluta att aldrig acceptera kontroller och handlar med kontanter eller kreditkort bara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.