Vilka olika typer av automatiserade tjänster?

Automatiserade tjänster används av en mängd branscher att eliminera repetitiva uppgifter, öka effektiviteten och minska driftskostnaderna. Det finns tre kategorier av automatiserade tjänster: planerat, startas av användaren och tid inletts. Integreringen av datasystemen i daglig verksamhet har utvecklingen och genomförandet av automatiska tjänster möjlig på en bred front.

Begreppet "automatiserade tjänster" används för att beskriva alla datorprogram som körs utan mänsklig inblandning. I en stor organisation, medlemmar av de tekniska tjänster som personalen ansvarar för förvaltningen av automatiserade tjänster. Programmen är skrivna av den faktiska utvecklare ansvarar för det system modulen och är utformade för att uppfylla ett specifikt krav.

Schemalagda automatiserade tjänster är avsedda att köras på ett fast schema. Tidsplanen skulle kunna baseras på särskilda krav affärsprocessen, t. ex. i slutet av varje månad för ett finansiellt system eller nattliga för en kontant deposition ledningssystem. I vissa situationer tjänsten är planerad grundar sig på andra jobb eller program, eftersom resultaten från dessa arbetstillfällen krävs för automatiserade program att fungera.

Automatiska tjänster som startas av användaren växer i popularitet. Med denna typ av tjänster anger användaren viss data-eller utför en rad uppgifter. När dessa steg har slutförts, är den automatiska processen igång och körs i bakgrunden på en dator. Ett bra exempel på detta är en framställning om delgivning in via Internet. Uppgifterna samlas in från en kund och en gång på skicka knappen trycks in en rad automatiserade transaktioner förekommer. Anmälan skickas till serviceteknikern, delarna sorteras, en tjänst schema ändras, och en faktura utfärdas.

Tid-initierade tjänster utlöses vid en viss tidpunkt på dagen. Detta är en variant på den reguljära trafiken, men i allmänhet bara användas jobb eller program som körs på en daglig basis. Utvecklingen av automatiserade tjänster som kan inledas på grundval av tid försvinner behovet av medlemmarna i den tekniska tjänst som personal att arbeta natt. Om det finns några frågor, kan tjänsten planeras antingen att avbryta och vänta på instruktioner eller skicka en anmälan till en tekniker.

För att stödja denna typ av miljö, måste betydande resurser kunna användas till inköp och support av hårdvara, mjukvara och infrastruktur. Detta är bara kostnadseffektiva i stora organisationer som hade heltid ägnas arbetstagare att köra bakgrunden jobb dygnet runt. Mindre organisationer i vanliga fall inte kommer att kunna realisera en kostnadsbesparing på dessa tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.