Vilka är de varningssignaler om våld på arbetsplatsen?

Medan människor är ibland förvånade när arbetsplatsen våldet bryter, är det faktum att det ofta ett antal varningar skyltar någon typ av fysisk eller känslomässig störning är i vardande. Ofta är tecknen är subtila vid första och kan verka isolerade. Men som situationen förvärras, kommer tecknen bli mer uppenbara och måste behandlas snabbt för att avvärja ett utbrott av våld på arbetsplatsen.

En av de tidigaste tecknen på att någon är på väg att skapa våld på arbetsplatsen är en märkbar förändring i beteende och temperament. Någon som normalt är artig och ser folk i ögonen under samtalen börjar dra tillbaka, talar bara på tilltal, och ger bara korta svar när frågan en direkt fråga. De individuella dessutom sällan eller aldrig tittar direkt på andra under en konversation.

Som en del av förändringen i temperament, kan den enskilde börja gråta utan anledning, eller klaga på någon föreställa sig något. Anställda som en gång var punktlig och aldrig missat en dag på jobbet börjar bli sent eller sjukanmäler flera gånger under loppet av en månad. Han eller hon kan börja vara mindre noga med personlig hygien, även om detta kan vara en sådan stegvis förändring att det tar medarbetare tid att märka skillnaden.

Med tiden kan den potentiella förövaren av våld på arbetsplatsen vidta för att mobbning på arbetsplatserna. Först kan denna typ av arbetsplats hot presenteras som något slags svart humor. Eftersom kontoret mobbning ökar, är fernissa av humor kasseras och verbala kränkningar blir mer spetsig och ofta. Detta kontor mobbaren i utbildning blir gradvis mindre känslig för känslor av någon annan, även om han eller hon kan lätt skadas av eventuella kommentarer han eller hon tolkar som kritik.

När risken för våld på arbetsplatsen växer sig starkare, kan arbetsplatsen översittare börja fokusera på ett fåtal utvalda på kontoret. Dessa olyckliga få ta emot mer kritik och är föremål för mer utskällning än någon annan. Mobbaren börjar röra sig i närmare när lobbing förolämpningar eller kritik, invaderar den personliga integriteten av hans eller hennes medarbetare. Så småningom kan den verbala thrashings utökas med att trycka på axeln eller försökte sticka offret i bröstet. Mobbaren kan också ta att man kastar anteckningsblock eller andra små kontorsutrustning medan verbalt attackera en medarbetare.

I idealfallet är åtgärder som vidtas innan situationen eskalerar till denna nivå. Om inte, måste det göras omedelbart efter att mobbaren börjar växa mer högröstade och omfattar fysiska åtgärder i våld på arbetsplatsen. Att försöka blidka eller lugna mobbaren troligen inte kommer att göra någon skillnad. I stället bör chefer och personal personal uppmärksammas på vad som händer innan våld på arbetsplatsen går vidare till nästa och mycket mer allvarligt steg.

Det är viktigt att notera att någon kan bli våldsamma i arbetslivet på grund av ett antal faktorer. Stress på arbetsplatsen samt personliga frågor som förhållandet eller pengar problem kan bana väg för någon som normalt är en lagspelare att bli allt mer våldsamma. Genom att identifiera de tidiga varningssignalerna tidigt är det möjligt att stoppa processen innan någon är skadad, och få den anställde den känslomässiga rådgivning han eller hon behöver för att återta kontrollen och vara en värdefull anställd igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.