Vad bör jag tänka när man köper skidglasögon?

Första gången en skidåkare försök att åka skidor utan skidglasögon, han kommer att förstå vikten av utrustningen. Skidglasögon är utformade för att skydda ögonen från sol sken, blöt snö och vindar frysning. Utan dem, även den bästa skidåkaren vision kan försämras, en mycket farlig händelse.

Skidglasögon är utformade i olika storlekar för män, kvinnor och barn. De kan bäras på egen hand, eller de kan vara särskilt utformade för att passa över glasögon. Vissa skidglasögon kan vara ganska dyrt, men även de billigare fungera bra.

Innan du köper ett par skidglasögon, är det viktigt att beakta färgen på linsen som är beroende av plats, tid på dygnet, och väder. Till exempel är gula eller guld linser används i låga eller måttliga ljus-mot slutet av dagen. De gör det möjligt skidåkare ha bättre djupseende, så knölar är mer visuellt framträdande. Om himlen är grå, rosa linser är bra, men för soliga dagar, grön eller mörkare tonade glasögon är bäst. Dessutom polariserade linser kommer att förhindra bländning under större delen av en dag skidåkning-men de fungerar inte bra mot slutet av dagen när det finns längre skuggor och platt ljus.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att se till att skidglasögon passar bra. Det finns en justerbar rem som passar runt skidåkare huvud. Vissa har mjukare spännen, perfekt för de skidåkare som vågar åka utan hjälm-så låset inte skaver mot hårbotten. Men för de som bär hjälm, är det viktigt att bandet passar runt den utan att glida av. Bredare band brukar passa bättre än smalare band också.

En skidåkare måste se till att hennes perifera seendet inte försämras med vissa modeller av skidglasögon. Ibland gör trendigare glasögon inte lämpligt att ge skydd åt perifera seendet. Att se från sida till sida är viktigt för skidåkning på ett säkert sätt-utan att det perifera seendet kollisioner kan inträffa med andra skidåkare eller snowboardåkare.

Även inköp skidglasögon med en anti-imma alternativ kan verka som en lyx, kan det göra någon skillnad mellan en bra dag skidåkning och en stor dag skidåkning. Anti-imma alternativ kommer att förhindra att kondens uppstår på linserna på grund av skidåkares andedräkt eller svett. Vissa anti-imma alternativen finns en speciell beläggning på linsen av glasögon, ventiler längs övre och nedre och sidorna av glasögon, eller ens en liten fläkt. Typiskt, desto större ventilerna är, desto bättre de arbetar för att defog linsen.

Ställ många frågor när man köper ett par nya skidglasögon. Dessutom har forskning om återvändande-så om de glasögon inte passar bra i skidbacken, kan de återlämnas. Slutligen sätta säkerheten främst-över trendiga stilar och färger roligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.