Vad bör jag tänka När ge gåvor i arbetet?

ge gåvor i arbetet kan vara en svår förfarande. Eftersom varje kontor har sin egen kultur och sedvänjor, en ny anställd kan finna det svårt att avgöra vad normen är. Skulle du ge gåvor under semesterperioden? Är barn och möhippor uppmuntrade eller passa alla? Det finns flera kriterier att ta hänsyn till när det gäller gåva ger i arbetet.

Först och främst kontrollera företagets policy om att ge presenter på jobbet. Många anställda handböcker innehåller riktlinjer för gåva att ge som absolut bör följas. Det är också vanligt för ett företag att ha informella riktlinjer för gåva att ge, även om de inte har skriftliga regler om dessa riktlinjer. Fråga någon som har varit på företaget längre än du har, eller ännu bättre, fråga flera personer innan de ger presenter på jobbet.

Oavsett vad den officiella policy i företaget är, se till att du aldrig gåva olämpligt presenter på jobbet. Håll dig borta från allt som kan uppfattas som sexuella eller stötande, eller till och med alltför personliga. Om du ger skämt presenter, kontrollera med någon annan för att avgöra om gåva kommer att tas väl eller anses stötande.

Att ge gåvor i arbetet kan vara svårt om du arbetar med en stor grupp människor. Det är mycket besvärligt att ha en kollega reda på att du gav gåvor till vissa, men inte alla, av dina medarbetare. Det är i allmänhet bättre att undvika gåvor helt än att låta en eller två personer ut. Dessutom, kom ihåg att alla dina kolleger inte kan fira samma helgdagar. Försök att göra present-ger tillfällen mindre om religiösa högtider så att du inte lämnar någon ute eller förolämpa dem så.

Många tycker att de tillbringar en avsevärd summa pengar på att ge presenter på arbetsplatsen, och att vissa av de gåvor som aldrig kommer att användas. Försök istället att hitta kort som uttrycker goda önskningar, eller göra en donation på en medarbetare namn. När du gör en donation är det bäst om du kan ta reda på vilka orsakar eller välgörenhet är viktigt att din kollega, eftersom detta eftertänksamhet brukar uppskattas mycket.

Vissa kontor nu hoppa gåva att ge till semester och ger en speciell lunch för anställda i stället. Men bröllop och duschar baby fortfarande ofta hålls på arbetsplatsen, traditionellt i kontor med mestadels kvinnliga anställda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.