I företagsekonomi, Vilka är de bästa tipsen för nätverk?

Nätverk är en term som ofta används i verksamheten och det normalt sett betyder tittar på andra människor som potentiella resurser för att ytterligare affärer karriär. Detta är bara en del av ekvationen. De som nätverket ser sig själva som potentiellt kan hjälpa karriären för andra. När en balans uppnås mellan vara till hjälp och få hjälp genom affärs-eller personliga kontakter, nätverk kommer sannolikt att vara mest fördelaktig.

De flesta är intresserade av att veta hur ens börja nätverk, och de bör vara säker på att om de någonsin talat med en annan själ, är det troligt att de redan har påbörjat denna process. I huvudsak till nätverket innebär att börja prata med andra och ibland och kausalt fakta infoga om företag en person deltar i. Men var är dessa sociala möjligheter att komma ifrån? Egentligen de kan komma från många håll, och tips för nätverk ingår att se till att komma till de platser där det är lättast att nätverket.

Några av de bättre ställena att hitta andra som kan någon gång få en företag eller behöver hjälp från en professionell kontakt inkluderar massor av branschorganisationer. Det finns många av dessa i de flesta medelstora till större samhällen. Det kan finnas luncher för företagare, frukost för katolska av judiska affärsmän, föreningar som är inriktade på välgörenhet från särskilda grupper av människor, och många andra. Tänk tillhör minst två till tre professionella föreningar, grupper mötet, "grovt mjöl"-grupper, eller välgörenhet grupper som kommer att ha andra som deltar som arbetar inom liknande områden.

Det är ofta tänkt att nätverk betyder lämna över visitkort och hoppas att en person kommer så småningom att kunna utnyttja eller använda relationer med andra. Detta är clunky nätverk i bästa fall. Det är långt bättre att låta folk lära känna varandra i semi-sociala situationer innan visitkort få passerat runt. Det är därför som tillhör yrkesgrupper kan vara så viktigt. Det gör det möjligt för människor att få en känsla av hur andra arbetar, deras idéer om hur att driva företag, och eventuellt även deras moraliska eller politiska ställningstaganden. Dessa saker kan göra mycket mer av ett intryck än en väl utformad visitkort.

Det betyder inte det så klart inte plats för visitkort eller för att skapa professionella kontakter på gatan. En person som slutar arbeta ut bredvid en annan person på det lokala gymmet kan slå upp en konversation som leder till en värdefull kontakt. Men dessa förhållanden inte tenderar att bli minnesvärd om inte två människor verkligen komma bra överens.

Ett annat sätt på vilket nätverk kan vara till hjälp är när det sker genom familjemedlemmar eller nära vänner. Det finns ingen anledning till varför dessa människor inte kan affärskontakter också. Återigen har de den klara fördelen att minnas sina släktingar och vänner mer än vad de skulle en tillfällig kontakt och de har redan en bedömning av kompetensen hos andra de känner. Det behöver vara en viss delikatess när du använder vänner eller familj som en del av ett nätverk. Uppenbarligen en person inte vill att andra ska känna sig utnyttjade, besökt eller används bara för att de har något att erbjuda professionellt. Detsamma gäller åtminstone delvis sant när de deltar i yrkes-eller välgörenhetsorganisationer, fokusera på det arbete som dessa innan de inriktar sig på att skapa kontakter.

Så det bästa tips för nätverk är att hitta aktiviteter som deltagande kommer att bli kul och njuta. Lär känna andra människor som i dessa verksamheter också och lära sig att hjälpa dem professionellt, utöver eventuellt söker deras hjälp. Titta på deltagande i något social händelse som en möjlighet att bli omtyckt eller respekterad, inte bara som en möjlighet att göra en affärskontakter. Chansen finns dem som får den respekt eller beundran av andra är mer sannolikt att få hjälp av ett nätverk när de behöver den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.