Hur väljer jag den bäst median-strategi?

Nyckeln till att välja någon medierelationer strategi är att tydligt definiera dina mål. Kom ihåg att reklam i sig är vanligtvis inte ditt slutmål. Istället som ett företag, är målet att använda reklam för att öka medvetenheten och öka försäljningen. Om du är en kampanj grupp eller icke-vinstdrivande organisation vars syfte publicitet är ofta att få ut ditt budskap och bidra till att uppnå de ändringar din grupp arbetar.

Definiera och rikta en publik är en annan viktig del av en medierna strategi. Denna publik skulle bestå av personer som ska köpa din produkt eller beslutsfattare som kan avgöra offentlig politik i frågor som du kämpar om. Du kommer att behöva till forskning vilka typer av media denna publik är mest sannolikt att konsumera eftersom detta är det främsta målet för din publicitet. Kom ihåg att ta hänsyn till hur effektiva olika typer av medier är på att få ett budskap.

Att lära mer om hur medier fungerar kan bidra till att utveckla dina medierelationer strategi. Ju mer du vet om arbetsliv för en journalist, desto bättre kommer du att kunna ge dem detaljer som kan producera nyhetsartiklar eller funktioner. Genom att prata om arbetsvillkor reportrar, kan du ta reda på detaljer om när är bästa tiden att resa en berättelse. Till exempel med en dagstidning, kan journalister vara mer benägna att följa upp tips som de får strax före ett på morgonen presskonferens tillsammans med redaktörer, särskilt om de inte har några andra idéer på den tiden.

En medierelationer strategi måste omfatta både proaktiva och reaktiva relationer. Proaktiv är där du kommer medierna med en berättelse. Detta är oftast i form av ett pressmeddelande, men kan även foto-samtal, konferenser nyheter och pågående kampanjer. Reaktiv förbindelser där du svarar på frågor från medierna. Det kan handla om att ge fakta, kommenterar frågor eller ge råd till läsarna, tittarna och lyssnarna.

Som en del av din strategi ska du bestämma din position på kontroversiella frågor. Om du svarar på, och kommentera, kontroverser du kan locka fler publicitet. Detta gäller särskilt journalister är ute efter en okonventionell synvinkel, till exempel om de vill visa båda sidor av en historia till förmån för balans. Kan dock sådana medier aktivitet risken att stöta bort vissa delar av dina potentiella publiken. Om det tas för långt, kontroversen om ett ämne kan påverka din image och undergräva effekten av din publicitet i förhållande till andra frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.