Hur hittar jag en marknad för landskapsfotografering?

Tjänar pengar som professionell fotograf tar talang, tålamod och beslutsamhet. Kreativa individer hittar belöningar vara väl värt mödan, dock. Det finns många marknader för landskapsfotografering som kan hjälpa dig förvandla din passion för att fånga fantastiska bilder till en ny karriär.

För att tjäna extra pengar när du bygger din portfölj, börja utstationering dina favoritbilder på några av de många online Stockbilder webbplatser. Dessa webbplatser erbjuder billiga bild nedladdningar för människor att använda på sina webbplatser tryckt eller publikationer. Du kommer inte att göra mycket pengar för varje försäljning, men bilder kan säljas flera gånger. Eftersom beståndet fototjänst hanterar all fakturering och dataöverföring för dig, detta är en stor källa av passiv inkomst för fotograferingen företag.

Tidningar, tidskrifter och webbplatser har ofta möjligheter för frilansande fotografer med ett intresse för landskap och naturbilder. Medan du sannolikt inte kommer att bryta sig in National Geographic på första försöket, kan mindre publikationer ge dig en chans att tjäna extra pengar samtidigt polera ditt foto färdigheter. De flesta publikationer kommer inte att leta efter slumpmässiga bilder, dock. Istället kommer du förväntas ta bilder som på ett lämpligt illustrerar en särskild historia.

Kontakta din lokala handelskammare kan vara användbar i ditt sökande efter marknader landskapsfotografering. Om dina bilder funktionen framträdande lokala landmärken, kan gruppen vill använda dem på sin webbplats eller i nyhetsbrev, broschyrer, PR-kalendrar och annat marknadsföringsmaterial. Eftersom fotografer traditionellt betalas i enlighet med hur deras bilder används, gör ett avtal som beskriver vilka rättigheter du planerar att sälja för varje foto.

Om du gillar entreprenörskap förutom fotografering, kan du skapa dina egna produkter med dina bilder. Kalendrar, affischer, musmattor, korrespondenskort och t-shirts är bara några av de många objekt du kan göra med dina favorit foton av landskap. Sälja dem online eller sälja dem via ett samarbete med en butik i ditt samhälle. Även om detta tar längre tid än andra sätt att hitta en marknad för landskapsfotografering har du en mycket större risk för inkomstförluster.

Tävlingar, utan en traditionell marknad för landskapsfotografering, kan vara ett bra sätt att tjäna pengar och kamera utrustning. Contest vinnarna har ofta sina arbeten publiceras, vilket kan vara ett bra komplement till ditt CV som du söka andra fotografi möjligheter. Kom bara ihåg att tävlingar är mycket konkurrenskraftiga, inte att vinna en viss tävling ska inte tas som ett tecken på din karriär är dömd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.