Hur får jag en ersätter Social Security Card?

Du kan få en ersättning socialförsäkringskort gratis om, av någon anledning, du är utan din. För att göra detta måste du fylla i en ansökan. Du kommer att behöva lämna ytterligare handlingar som styrker din ålder, identitet och medborgarskap. Då måste du lämna in dessa föremål vid den lämplig anläggning.

Det första steget i att få en ersättning socialförsäkringskort är att fylla i en ansökan. Du kan få programmet från en försäkringskassa. Ett formulär kan även laddas ner från Social Security webbplats. Filen som innehåller programmet heter SS-5.

Ansökan innehåller instruktioner och ger ytterligare information som du behöver. Även om det är fem sidor lång, endast en sida måste kompletteras och lämnas in. Ansökan kommer att be grundläggande frågorna som du bör känna till eller kunna få svar på. Hit hör ditt namn, adress och personnummer. Det kommer också att begära information om dina föräldrar, inklusive deras födelse namn och personnummer.

Förutom en undertecknad och ifylld ansökan, måste du också bevis på ålder. Den vanligaste dokument som används för att uppfylla detta krav är ett födelsebevis. Om din födelseattest är inte tillgänglig, kan du kanske använda ett antagande dekret, ett pass eller ett sjukhus registrering av födelse.

Du kommer också att behöva styrka din identitet. De vanligaste handlingar som används för detta är körkort, statligt utfärdade identitetshandlingar och pass. Om du inte har en av dessa, kanske du kan använda ett militärt ID-kort, ett sjukhus post eller en skola identitetskort.

Dessutom behöver du ett dokument som styrker ditt medborgarskap eller invandrarstatus innan du kan berättiga till en ersättning socialförsäkringskort. Medborgarna vanligtvis krävs för att uppfylla denna begäran med ett födelsebevis eller amerikanska pass. En konsulära rapport födelseort, intyg om medborgarskap, eller intyg om medborgarskap också får användas.

Invandring status kan visas genom handlingar som utfärdats av Department of Homeland Security. Dessa omfattar sådana former som I-551, I-94 eller I-766. Alla handlingar som du lämnar din ansökan bör vara original. Om du inte har originalen behöver du kopior som är godkända av vårdnadshavare om posten. Dessa poster kommer att returneras till dig.

När din ansökan är klar och du har alla nödvändiga dokument, måste du lägga fram den nödvändiga objekt på en försäkringskassa. Om social trygghet hemsida har en locator som kan hjälpa dig att hitta ett lokalt kontor. Om du inte kan ta dessa poster till kontoret, kan du skicka dem. Du bör få din ersättning socialförsäkringskort i en till två veckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.