Vilka olika typer av outsourcing?

flera decennier sedan, bestod outsourcing huvudsakligen av tillverkningsjobb ut från Europa och USA till offshore-länder som Kina och Indien. Idag, Indien och Kina är fortfarande framkant när företag lägger ut till havs, men ett mycket större utbud av arbeten och arbetsuppgifter på arbetsplatsen läggs ut. Kundtjänst, kontor och till och med och informationsbehandling jobb teknik erbjuda outsourcing-lösningar både till havs och på land.

Varför outsourca? Offshore outsourcing gynnas mest av företag som letar efter billig arbetskraft. På land outsourcing ofta väljs av företag som vill behålla arbetstillfällen i sina egna länder och /eller förväntar vass engelskkunskaper. En annan orsak till varför många företag lägger ut med hjälp av frilansare är att de bara kan ha ett par extra projekt som de behöver hjälp att fylla i och inte ett deltids-eller heltidsarbete att erbjuda en kandidat.

Frilansare som tillhandahåller outsourcing lösningar arbetar ofta på ett oberoende entreprenör grund för företagskunder. Oberoende entreprenörer inte företagets personal, utan betalar sin egen sjukförsäkring. Många oberoende entreprenörer, liksom andra utlokaliserade arbetstagare, arbetar för många olika kunder samtidigt att slutföra ett outsourcing projekt eller mer. Mest oberoende entreprenörer hemma eller utanför de företag de arbetar för, så bristen på overhead och förmåner företag måste leverera dessa arbetstagare ofta är mycket kostnadseffektivt.

Outsourcing lösningar kan fungera bra för fristående entreprenörer. Det kan vara lockande för dessa utlokaliserade arbetstagare att kunna arbeta från hemmet. Ofta ger dem möjlighet att kombinera sitt arbete med andra uppgifter, t. ex. barnomsorg. De utlagda entreprenörer kan också spara pengar på transport och kläder affärer. Det arbete som erbjuds får betala mindre än traditionella på plats positioner och vara mycket mindre konstant i många fall.

När företag kontrakt utför arbete det kallas Business Process Outsourcing (BPO). BPO lösningar inom administration, redovisning och personal söks ofta av företag. Business ofta lägga ut webbdesign och copywriting tjänster. Medan vissa företag endast lägga ut arbete, antingen till havs eller på land, andra kan använda båda alternativen.

Som ett alternativ till tillfälligt outsourcingtjänster, vissa stora bolag som inrättats bolag avdelningar i offshore-länder som Indien och Kina. De anställda divisionerna med billigare arbetskraft från dessa länder. Den billigare arbetskraften innefattar verkstads-och informationsteknik (IT) arbetstagare. Även om dessa företag kan hyra högre avlönade motsvarigheter på land, spara de pengar arbetskraftskostnader utlokaliseras.

Det är viktigt att notera att företag kan lägga ut deras behov av utbildning. De får kontrakt utbildare med erfarenhet av en viss dator programvara eller kalla in experter produktivitet utbildning. Utbildning outsourcing lösningar kan också innehålla motiverande talare för företagsevenemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.