Vilka olika typer av Virtual Office Services?

Det finns fyra typer av virtuella kontor tjänster: fysiska kontor, post vidarebefordran, telefon centrum, och stödpersonal. Dessa alternativ har olika kostnader och det är viktigt att välja ett virtuellt kontor tjänsteföretag med omsorg. Dessa tjänster måste vara konsekvent tillgängliga och ge en hög servicenivå.

Fysisk kontorsytor i ett företag grannskapet är ett viktigt första steg för en frilans eller hem affärssystem. Många nystartade företag använder delat kontorsutrymme för att träffa kunder, hålla intervjuer för distansarbete positioner och har videokonferenser samtal. Alla dessa punkter kräver en professionell utrymme med viss nivå av service och tjänster.

postbefordranskonto är en av de mest populära alternativen från ett virtuellt kontor tjänsteföretag. Många företag är ovilliga att ta itu med företag som drivs av en bostadsadress. Att ge en alternativ adress förbättrar profilen för ditt företag som en legitim, lönsam verksamhet. Vissa företag har platser i flera av världens stora städer som London, New York och Tokyo. Dessa alternativa adresser hjälpa stelna ditt företag som ett väletablerat företag.

Ett professionellt förvaltad telefon centrum garanterar att alla som ringer får ett företag hälsning och en möjlighet att tala med en operatör. Brådskande meddelanden kan skickas direkt till dig utanför normal kontorstid. Denna tjänst kan även användas när du är i möten, resor eller otillgänglig för att ta emot samtal.

Stödpersonal kan vara avgörande för hur framgångsrik din nya affärer. Vissa virtuella officer tjänsteföretag har revisorer, jurister, ekonomer, och sekreterare finns som resurser. Om du behöver deras tjänster, kontakta dem direkt för att ordna för en nödvändig hjälp. Med dessa resurser redan i förväg utvalda sparar värdefull tid och ansträngning. Ett nära samarbete med övriga medlemmar i den virtuella kontorstjänster företaget att samla resurser och kompetens dela och tjänster.

När man väljer denna typ av företag är det mycket viktigt att kontrollera referenser. Tala med minst fyra nuvarande klienter och två tidigare kunder. Ta reda på om tjänsterna är professionella, konsekvent och tillgängliga vid behov. Bestäm vad konfliktlösning är och om det har någon civil domstol ärenden mot företaget.

Läs igenom avtalet noggrant och registrera dig för ett kortvariga leasingavtal som inte överstiger tre månader. Denna tidsperiod ger dig en möjlighet att testa tjänster och avgöra om de uppfyller dina behov. Du kan också ta reda på om virtuella kontor era arbete, handel, och personliga stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.