Vilka är de bästa sätten att förhindra Worker våld?

Worker våld kan hänvisa till några fysiska eller verbala angrepp som sker på arbetsplatsen. Våld kan komma från kollegor eller chefer, och kan ske i form av hot, psykologiska trakasserier, sexuella trakasserier eller fysiska angrepp. Oavsett arten och graden av arbetstagarens våld, en handling vanligtvis skapar en obekväm, flyktiga och improduktiva arbetsplatsen. När en arbetstagare utsätts för kränkande eller våldsamma aktioner, han eller hon bör rapportera gärningsmannen till de relevanta myndigheterna att omedelbart förhindra framtida problem.

Det finns många åtgärder som ett företag kan vidta för att förhindra handlingar arbetstagare våld. Specialiserade utbildningar och fortbildningskurser kan öka anställdas medvetenhet om förekomsten av våld på arbetsplatsen, varningsskyltar att en situation kan bli instabil, konsekvenser och åtgärder som kan vidtas för att minska sannolikheten eller svårighetsgraden av en händelse. Många företag visar videor i ämnet och bjuda in anställda att delta i håna situationer för att bättre förbereda dem för att ta itu med våld.

Många rapporterade fall av arbetstagare våld kommer från offer för kontor mobbare, medarbetare som försöker göra sig må bättre på att utnyttja andra. Office mobbare är oftast avundsjuka på de positioner eller framgångar andra anställda, och ta ut sina aggressioner sabotera andras arbete, hotar dem, eller till och utsätter dem för fysiskt våld. Det är vanligt att ett kontor översittare att skrämma en arbetskamrat genom att förstöra dokument eller utrustning, stjäla levererar och komma med hotelser om att arbetstagaren försöker rapportera en incident.

Anställda kan bidra till att förhindra arbetstagaren våld och stoppa kontor översittare genom att kommunicera med varandra och med ledningen på regelbunden basis. Experter på området uppmuntra vanligtvis arbetskamrater att se upp för varandra genom att vara mer medvetna om samspelet och situationer händer omkring dem. Medarbetare som blir vittnen till en olycka kan ge trovärdiga vittnesmål och hjälpa offret samla mod att rapportera en översittare.

En person som tror att han eller hon har bevittnat arbetstagare våld bör försöka dokumentera tillbud och rapportera dem till chefer så snabbt som möjligt. Om ledningens engagemang är ineffektivt att rätta till en situation kan en arbetstagare kontakta polisen. Polistjänstemän kan bli skyldig att omedelbart ingripa om en våldsam handling äger rum, eller göra en polisanmälan om en tidigare händelse. Offer och vittnen till sexuella trakasserier eller andra former för arbetstagarnas våld väljer att presentera sina fall i domstol för att säkerställa att gärningsmännen hanteras korrekt och rättvis ersättning beviljas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.