Vad bör jag tänka vid anställning av en säkerhetsvakt?

Det finns många olika frågor som du måste tänka på vid anställning av en säkerhetsvakt. Dessa inkluderar den potentiella arbetstagaren erfarenhet, lämplighet att utföra de förväntade funktioner, professionalism och bakgrund. Har den sökande har erfarenhet inom den typ av miljö du behöver bevakas? Är han eller hon registrerade och utbildning för att utföra ett skjutvapen om det behövs? Kommer tidigare skador eller pågående funktionshinder hindrar väktaren från att ställa upp tid eller från promenerar runt din fastighet samtidigt på vakt?

Det är viktigt att du lär dig så mycket du kan om en potentiell säkerhetsvakt innan anställa någon, så be om referenser. En arbetsgivare kan också köra en säkerhetsprövning. Statliga lagar varierar, så det är klokt att anlita någon med erfarenhet utför kriminella kontroller eller att rådgöra med en advokat innan du fortsätter.

Du bör också skaffa samtycke, helst skriftligt medgivande från den tilltänkta väktaren innan du kör kontroller på honom eller henne. Faktum är att få många poster, samtycke krävs. Om du får tillåtelse, bör du gräva bara in information som du verkligen behöver, och du bör endast använda den information som behövs för att bedöma personens förmåga att fungera som en säkerhetsvakt. Du måste också komma ihåg att all information du köpa är strikt konfidentiellt.

Vanligtvis när man anställer en säkerhetsvakt den viktigaste frågan är om den sökande har ett kriminalregister. Fastställandet av räckvidden av ett kriminalregister kontroll beror till stor del på statens lag. I vissa stater kommer du bara att kunna granska domar som är direkt relaterade till jobbet till hands. Du kommer förmodligen inte få se på unga register, som normalt är förseglade, och du kanske inte kan se över arresteringar som inte ledde till fällande dom.

En annan fråga som många arbetsgivare är fråga om arbetstagarens ersättningskrav. Lagen kommer inte att tillåta dig att diskriminera samt undvika att anställa någon bara för att han eller hon har lämnat in en fordran i det förflutna. Det enda sättet att arbetstagarens ersättning register kan användas vid utvärdering sysselsättningspotential är att avgöra om tidigare skador kan förhindra framtida väktaren från att göra jobbet som beskrivs.

Köra en säkerhetsprövning vid anställning av en väktare kan vara en detaljnivå. Det finns en stor mängd information som man kan lära sig från att genomföra bakgrundskontroller, men det är också viktigt att respektera sökandens privata uppgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.