Vad är några strategier för att hantera arbetsflöden?

Arbetsgång hänvisar till den ordning som arbetet utförs och om den förvaltas arbetsflöde framgångsrikt, kan en ökad lönsamhet. Den tid som sparas kan leda till färre operativa kostnaderna och öka intäkterna. Effektiva strategier för att hjälpa till att hantera arbetsflödet innefattar logisk planering, time management och anställda ansvarsskyldighet.

Välj endast logiska steg som skall utföras i arbetet flödessystem. Ett steg kallas en verksamhet på det språk som arbetet flödesplanering. En person eller en maskin avslutar varje verksamhet för att hantera arbetsflödet. Handledaren eller chef måste lämna verksamheten i arbetsflödet just för att alla förstår exakt vad de ska göra och hur de förväntas hantera arbetsflödet. Arbetet ordning och verksamheter bör skrivas som en enkel diagram för extra tydlighet.

Tid är en viktig strategi för att hjälpa till att hantera arbetsflödet. Till exempel, tid som planeras för att kontrollera e-post eller ringa telefonsamtal tillåter mindre avbrott i arbetsflödet än att stoppa några minuters mellanrum för att göra sådana små, men ofta tidskrävande uppgifter. Organisatoriska strategin är också ett bra sätt att hantera arbetsflöden genom att utföra aktiviteter inom arbetsflödet systemet utan slöseri med tid att söka efter material som behövs för att slutföra projekt. Dessutom bara ett projekt i taget bör uppta utrymme på skrivbordet. Andra projekt kan märkas och lagras separat från de viktigaste skrivbord-kanske i en in /ut korg märkt med sista datum.

Ansvarighet som en del av arbetsflödet systemet hjälper hantera arbetsflödet eftersom det skapar ett verk standard. De som utför verksamheten måste ta ansvar för hur de hanterar arbetsflödet för att slutföra all den verksamhet som behövs för att göra sitt jobb. Men om en anställd förväntas hantera arbetsflöden till en viss standard, han eller hon bör vara delaktiga i att sätta mål som rör hans eller hennes arbete flöde prestanda. Handledaren eller chefen bör också bidra till att utveckla och övervaka den anställdes utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.