Vad är Business Performance Management Software?

Begreppet affärssystem resultatstyrning används för att beskriva en nischprodukt som mäter faktiska resultat för företaget, att jämföra denna information mot målvärden prestanda. Business performance management mjukvara är även känd som verksamhetsstyrning, operativ verksamhetsstyrning eller företagets prestanda programvara för hantering. Programvaran i sig anses vara ett Business Intelligence-produkt.

Det finns tre steg i genomförandet och användningen av ett företagets resultat programvara lösning: val av lämpligt program, identifiering av nyckeltal (KPI), och genomförande av programvaran. Programvaran i sig är ganska stor och installeras normalt på en företagsnivå. Programmet måste få tillgång till databaser samt tabeller över uppgifter som insamlats inom redovisning, personal, material, försäljning och andra relaterade system.

I en stor organisation med ett befintligt företag resurs system finns särskilda produkter för att tillgodose dessa behov. För fristående bokföringsprogram arkitekturen, ändringar av den allmänna strukturen är skyldig att transportera data i datalager och utnyttjas för affärssystem performance management. Det är mycket viktigt att förstå de grundläggande systemarkitektur för det nuvarande systemet, för att fastställa den funktionalitet som kommer att krävas i branschen performance management program. Denna programvara är avsedd för medelstora till stora företag, och är prissatt för företag nivå genomförandet.

Identifiering av nyckeltal är avgörande för genomförande och en effektiv användning av denna typ av programvara. Business process analys bör kompletteras för att avgöra vad prioriteringarna för organisationen, den bästa data för att spåra denna verksamhet, och i statistiken finns i de olika systemen. Till exempel kan en kurir företaget har en KPI att alla fakturor skall betalas inom fem dagar från fakturadatum, att dra nytta av betalningen rabatter. Fakturadatum och aktuella dagen måste ingå i varje faktura dokument som behandlas i redovisningssystemet. Dessutom måste de affärsresultat programvara kan konfigureras för att spåra denna verksamhet och rapportera antalet transaktioner inom och utanför detta område, tillsammans med kostnaderna för missade rabatt möjligheter.

Genomförandet av denna typ av programvara är en sex-till 12-månaders projekt och kräva betydande personal informationsteknik. kunskaper som krävs omfattar tekniska, hårdvara, mjukvara konfiguration och programmering. Utbildning och dokumentation för näringslivet kommer också att krävas före lanseringen av en lösning. Ansvaret för att upprätthålla denna programvara, uppdatering av nyckeltal och granska de rapporter faller oftast i den finansiella tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.