Ska jag skicka ett tack-kort efter en anställningsintervju?

skicka ett tack-kort efter en anställningsintervju anses vara ett "måste göra" av nästan alla karriär experter. Det är inte bara en artig gest, men många arbetsgivare har idag kommit att förvänta sig ett tack-kort efter en anställningsintervju så att du inte vill låta inte att skicka ett hindrar dina chanser att landa det jobb du vill. Men som med många aspekter av karriär och jobb, det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att skicka ett jobb intervjuaren ett tack-kort. För att hålla dig på rätt karriär, här är en sammanfattning vem, vad, var, när, varför och hur av att skicka ett tack-kort efter en anställningsintervju:

1. WHO -Panelen intervjuer där du intervjuad av mer än en person blir allt vanligare i dagens affärsvärld. Du måste kanske göra lite brainstorming om exakt vem som ska få ditt tack-kort efter en anställningsintervju. Grundregeln är att ge en till varje intervjuare. Alltid vara både ärliga och professionella i alla dina affärs-kommunikation, inklusive dina tackkort.

2. VAD -Både e-post och handskrivna tackkort är allmänt godtagbara i dagens affärsvärld. Medan du är på intervjun, försöka få en känsla för hur formella företaget verkar vara att hjälpa dig att skicka rätt typ av tack-kort efter en anställningsintervju. När du har klurat ut och du fastnar på vad man ska säga, försök att hitta något om intervjun du verkligen uppskattat. Till exempel, om en av intervjuarna bad om en av de arbetsprover du tog med och du kände att detta hjälpte dina chanser kan du tacka den personen för att be om ditt prov. Överdriv inte, alltid vara uppriktig och vara säker på att både det kort du väljer och vad du säger är professionella.

3. VAR -Du bör tänka framåt om hur och var du skicka tack kort efter en anställningsintervju. Om du har beslutat att ett e-postmeddelande tack är bäst, vara säker på att du har rätt e-postadress. Du kan oftast få den information du behöver från receptionisten. Alltid tala med receptionist i en vänlig och artig sätt. Om du får jobbet du kommer att kommunicera med henne också.

4. NÄR -Det är oerhört viktigt att skicka tack-kort så snart efter intervjun som möjligt. Dagen efter intervjun är oftast bäst. Om du väntar för länge med att skicka ett tack-kort efter en anställningsintervju kan det ge intryck av att du inte är snabb i din fullfölja. Också, du vill i färskt intervjuarens sinne eftersom det kan finnas många kandidater och ditt mål är att bli ihågkommen positivt.

5. VARFÖR -Det finns många olika anledningar för att skicka ett tack-kort efter en anställningsintervju. Till exempel, efter den första intervjun, det är väl bra att begära en andra intervju i ditt kort. Vanligtvis dock ett tack-kort efter en anställningsintervju skickas för att verkligen tacka intervjuaren för hans eller hennes tid. Man kan säga att du gillade intervjun och uttrycka din ytterligare intresse i anställningen. Då vet arbetsgivaren du fortfarande är intresserad.

6. HUR -Hur ditt tack-kort ser ut när det gäller stavning och grammatik är lika viktigt som sitt uppriktiga professionellt innehåll. Kolla in det själv flera gånger och har någon annan kontrollera den över om möjligt. Var noga med intervjuarens namn och titel presenteras korrekt och att den tack-kort du skickar efter en anställningsintervju ligger i linje med det företag du hoppas kunna arbeta för. Framför allt aldrig jollra och kom ihåg att uppriktig välvilja och tankeväckande uppskattning kan räcka långt i dagens affärsvärld!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.