Hur väljer jag de bästa möjligheter till upphandling?

möjligheter till upphandling definieras som situationer där användningen av upphandling begrepp kan spara en organisation. Dessa möjligheter är oftast inriktade på kostnadsbesparingar, ökad effektivitet och minskade omkostnader i samband med inköp verksamhet. Den primära begreppet strategisk upphandling är att genom avancerad planering, schemaläggning, och grupp köpa initiativ, kan ett företag är utsatta för betydande kostnadsbesparingar.

Genomförandet av strategiska upphandling inom ett företag behöver fokusera på tre upphandling koncept: att använda upphandling datahanteringssystem, grupp köp och centraliserade tjänster upphandling. Begreppen i strategisk upphandling kräver kommunikation och samarbete mellan affärsenhet, finansiella tjänster och upphandling skall genomföras effektivt. Även ett enkelt koncept, såsom att uppmuntra till inköp, kan orsaka stora praktiska frågor om de inte diskuteras med affärsenhet.

Identifiering av möjligheter till upphandling kräver också kommunikation mellan olika områden. De flesta företag använder sig av en upphandling eller företag som utför analysen för att identifiera dessa områden. Det främsta syftet med denna roll är att granska upphandling verksamhet under en tid och bestämma dollar besparingar som kan uppnås genom genomförandet av standarden upphandling begrepp.

Ett bra ställe att börja leta efter möjligheter till upphandling är återkommande inköp. Titta på en vara eller produkt som är ganska generiska och krävs på en rad avdelningar. Kontorsmaterial eller dator papper är bra exempel på denna typ av produkt. Översyn av upphandling data, titta på antal leverantörer som för närvarande används för att möta detta behov och fastställa den totala spenderas på dessa varor under en treårsperiod.

Utfärdande en begäran om förslag (RFP) för att antingen alla leverantörer eller de leverantörer som för närvarande används av företaget. I ditt RFP, lista den korg av varor som du behöver prissättning för, leverans behov, betalningsvillkor och eventuella andra särskilda krav. Granska svaren och välja den leverantör som erbjuder den bästa kombinationen av pris, kvalitet och service. Det bör finnas ett betydande besparingar mellan det belopp som spenderats med flera leverantörer och kostar från ett enda företag.

Ett annat bra sätt att identifiera möjligheter till upphandling är att titta på den administrativa delen av upphandlingen. Avgöra hur mycket tid som nu går att välja leverantörer, offerter, och möte med säljare. Välj en råvara med en hög volym av transaktioner och skapa en prioriterad leverantör lista. Skapa ett förhandlat prissättning avtal med dessa företag och sedan ge listan till avdelningarna. Denna process eliminerar många av de icke-värdeskapande arbete och skapar en effektivare process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.