Hur ska jag välja en Logo Design för mitt företag?

välja en logotyp för ditt företag är ett viktigt steg mot god marknadsföring. Din logo design är det första många kunder eller klienter kommer att tänka på de hör namnet på ditt företag. På samma sätt kommer en lyckad logo design vara lätt igenkännlig med ditt nuvarande och potentiella kunder och kunder.

Det första du bör överväga vid utvecklingen av en logo design är dess syfte. Till exempel en logo design avsedd att användas på en webbplats kan vara annorlunda än en logotyp som ska användas för att göra stillastående eller tryckas på objekt såsom kaffe muggar eller reklampennor. Om du tänker använda din logotyp design för flera program, måste du överväga en som ser bra ut med fin stil på ett brevpapper eller i stor text på en skylt. Du måste också överväga en med färger som lätt kan kopieras till en rad olika syften.

Framför allt, kom ihåg att din logotyp design representerar ditt företag. Det bör därför representera den bild du vill porträttera till dina kunder och klienter. Om du är en advokat, till exempel, bör din logo design vara professionell och lite konservativ. Om du är en professionell clown bör dock din logotyp design vara roliga och lättsamma.

Din logo design även skall vara original. Om det ser liknande till andra mönster, blir det svårt för kunder eller klienter kan se skillnad på din logotyp design och att andra företag. Dessutom behöver du en unik design av logotyp för att hjälpa till att ställa dig själv från konkurrenterna och att kommunicera med dina potentiella kunder och kunder att du har något nytt och annorlunda att erbjuda dem.

Din logo design måste också vädja till din målgrupp. Därför måste du ta dig tid att studera vem din målgrupp är innan du skapar en logotyp. Om du riktar övre medelklassen klass företag, kommer din logotyp design vara väldigt olika från ett företag som riktar tonåringar som vill skateboard. Om din logotyp inte att fånga uppmärksamheten hos din målgrupp, kommer ditt företag kan föras över till tävlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.