Hur är det virtuella kontor annorlunda än Genomförandekontoren?

virtuella kontor skiljer sig från byråer eller verkställande sviter i en avgörande sätt. Båda är alternativ för affärsmän som inte vill ta itu med de kostnader och ansträngningar krävs för att öppna ett oberoende kontor, men användare av byråer i allmänhet på plats i det verkställande kontorets placering, medan virtuellt kontor får någon annanstans i världen. Båda erbjuder liknande tjänster, dock.

En verkställande kontoret är idealisk för företag professionella som kräver ett kontor och konferens utrymme för möte med kunder, men som inte vill att inrätta ett kontor helt och hållet på eget . I denna typ av arrangemang, kommer ett företag hyra en hel utrymme servicekontor i ett businesscenter, där de kommer att ha ett fysiskt kontor att arbeta i. paket erbjuds med byråer som inkluderar telefonsvarstjänster, administrativ hjälp, tekniska tjänster som telekonferenser, företags mötesrum hyra ut, kopiera, överlämnande service och kontor catering. Dessa kontor kommer oftast fullt möblerad och arrangemang kan göras för kontorsutrustning också.

Ett virtuellt kontor är vanligtvis bara en adress som används av ett företag för att skapa en prestigefylld image eller för att visa hemvist i en viss stat eller stad. Företag som använder virtuella kontor är ofta företag som kräver omfattande resor eller tjänster som inte kräver en plats för kundbesök. Virtuellt kontor kommer ofta med en telefonsvarare samt ett paket leverans och posttjänst. Många av samma tjänster erbjuds som verkställande kontoret paket, men kommunikationen sker i allmänhet via telefon eller e-post. Några proffs som använder virtuella kontor tjänster kan också använda möteslokaler trots att de egentligen inte har en permanent kontor i byggnaden.

Både verkställande kontor och virtuella kontor är ett ekonomiskt alternativ för företag eller yrkesverksamma som inte bryr sig att genomföra den overhead att möblera ett kontor och anställa heltidsanställda. Många gånger en verksamhet budget är förbrukad genom att betala för heltidsanställda tjänster när bara deltid eller tillfällig behövs. Anställa en receptionist att svara på telefoner hela dagen för ett företag som endast tar emot några samtal är kostnaden avskräckande, men framgången för många företag bestäms av kundservice, och flera företag delar på bekostnad av en receptionist eller operatör är till nytta för många .

Technology har gett företagen möjlighet att mer kreativt hantera budgetar. Det är inte längre nödvändigt för arbetstagarnas att kommunicera ansikte mot ansikte, och elektronisk kommunikation kan tillåta ett företag att spendera pengar på andra områden, snarare än att använda en bit av det att betala för kontor. Detta ändrar sätt kan företag som funktion, men det kan vara en positiv förändring för de med en innovativ inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.