Vad är Debt Relief?

fras skuldlättnader används ofta och kan betyda många saker. På ett realistiskt sätt, är skuldlättnader ett sätt att få dig varmt vatten, genom budgetering, kontakta din kreditgivare, konsolidering av skulder, eller arkivering konkurs. Det är dock viktigt att inse att i reklam termer skuldlättnader är synonymt med konkurs : många finansiella företag som annonserar "skuldlättnader" kan planera att etablera dig direkt till konkursdomstolen. Om du behöver skuldlättnader, finns det flera olika alternativ för dig. Om du tror att din ekonomiska uppoffringar är tillfälligt, kan du kontakta fordringsägarna och förklara situationen för dem. Om kontot har god status i det förflutna, är chansen att borgenär kommer överens om att tillfälligt avbryta din betalningsåtaganden. Sådan tjänst inte komma utan kostnad, naturligtvis: när du börjar göra betalningar igen, kommer de troligen vara högre för att kompensera för den förfallna beloppet. Däremot kan ett par månader om skuldavskrivning hjälper dig att komma på fötter, och kan vara väl värt kostnaden på lång sikt. Kom ihåg att om du har svårigheter att göra dina räkningar, är det viktigt att prata med dina fordringsägare tidigt. Om kontot inte är i god status, de är mindre troligt att förstå, och om inkasserare redan är engagerade, är chansen att det är ur borgenärens händer. Vänta inte tills skulderna är utom kontroll innan du söker hjälp! Om du bara har en hård tid buckling ner och betala dina räkningar varje månad, "skuldlättnad" kan innebära att det görs en budget för själv. Avsätta en del av din månatliga inkomst för varje utgift du vet att du har, och ett extra belopp som en buffert att falla tillbaka på för några oväntade kostnader. Vad är kvar är "Fun Money. " För en budget att arbeta, är det viktigt att veta exakt hur mycket du kan spendera på underhållning-och att hålla sig inom detta belopp till varje pris. Ett annat alternativ är att fortsätta kreditinstitut rådgivning. Om du vet att du inte har disciplin att göra en budget och håll dig till det utan hjälp, kan detta vara ett alternativ för dig. Rådgivarna kommer att kunna lära dig taktik för att hantera din ekonomi, men var noga med att inte oavsiktligt välja en skuggig organisation som är ute efter att få vad pengar du har kvar! Om budgetering eller Credit Counseling eftersträvas, kan det hända att "skuldlättnader" innebär också att hitta ett sätt att ge dina räkningar, istället för att låta dem springa ditt liv. P

Skuldlättnader kan också hittas i skuldkonsolidering . Debt consolidation tar alla skulder du har, exempelvis om lån eller kreditkort, och knölar dem till ett stort lån. Fördelen är att, särskilt när skuldkonsolideringslån ingår en bil eller ett hem kan du få betydligt lägre ränta än vad du vill på ditt kreditkort eller ett lån utan säkerhet. Din månatliga räkningar kommer att slås samman till en betalning som inte kommer att förändras under de närmaste åren.

För att uppnå skuldlättnader via konsolidering av skulder, måste din kredit ha god status-så återigen, det är viktigt att agera tidigt, innan du samlar ett track record av sena eller utestående betalningar. Du kanske kan hitta en borgenär som kommer att kvalificera dig för ett lån trots tvivelaktig kredit, men du kommer utan tvekan att bli fast med en högre ränta. Högre räntor innebär större utbetalningar, vilket kan orsaka din plan för att slå tillbaka om ditt mål är att minska din månatliga betalningar.

Konkurs som en form av skuldlättnader bör endast användas som en sista utväg. Konkurs lägger till din kredit rapportera ett allvarligt svart markering mot dig, och det svarta märket kommer att kvarstå under ett antal år. Det finns också gränser för hur ofta du kan deklarera konkurs.

Det finns två typer av konkurs. Kapitel 7 utplånar alla dina skulder, utan också tar din bil, hem, och allt annat som kreditgivarna kan göra anspråk på ersättning för obetalda skulder. Kapitel 13 kan du hålla dina ägodelar, men du måste ställa in en långsiktig betalning som domstolen godkänner. Kom ihåg att även om någon form av konkurs kan ge skuldlättnader du behöver, kommer konsekvenserna för ansökan om konkurs följa dig under en tid framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.