Vad är inkomstskatt?

Nästan alla regeringar finansieras, åtminstone delvis, genom någon form av beskattning av deras medborgare. De flesta av dessa skatter samlas vid en försäljning eller tjänst, medan andra samlas i slutet av en 12-månaders period som kallas ett räkenskapsår. En sådan årlig avgift är det ofta fruktade inkomstskatt. Inkomstskatten är huvudsakligen ett lagförslag från den federala och statliga myndigheter för individuella inkomster till löner och vinster investering. Inkomstskatt anses vara en progressiv skatt, eftersom den enskildes ekonomiska förpliktelser stiger med graden av rapporteringsskyldighet inkomst.

Förenta staterna inte har alltid haft en officiell inkomstskatt, dock. Efter år av förtryck under tummarna för Robber Barons och korrupta företagsledare, tidig 20th century kongressens ledare skapade en nationell lag inkomstskatt 1914 främst för att tvinga de rikaste och greediest att betala sin beskärda del. Småningom denna inkomstskattereformen skulle sippra ner till de mellersta och nedre arbetarklassen. Även inkomstskatt fortfarande progressiv, många av de rikaste företag och individer gynnas av ett antal juridiska undantag.

Tack och lov kan inkomstskatt tas ut endast på positiva resultat, inte en nettoförlust. Den grundläggande inkomstskatt struktur tillåter individer att tjäna ett visst mått av ej skattepliktiga intäkter. Detta är vanligtvis beräknas av schablonavdrag belopp noterat på federal och statlig skatt former. Om en person har inte tjänat mer än det ordinarie avdraget belopp (oftast ett par tusen dollar), då han eller hon inte skyldig en inkomstskatt.

problemet för löntagarna är dock att löneskatt avdelning är skyldig att dra av en fast procentsats av pengar från varje lönecheck i skattehänseende. Federal och statlig inkomstskatt dras enligt en särskild beräkning baserad på en löntagare äktenskapliga och beroende status. Andra Löneavdrag görs också för att täcka sociala (FICA) avgifter, försäkringar, fackliga avgifter och frivilliga bidrag. Den insamlade mängden för federala och statliga inkomstskatten är senare redovisas på ett officiellt skatt form kallas W-2. Inkomst utan sådant avdrag för skatt kan redovisas på en annan form som kallas 1099.

Under inkomstskatt säsongen från januari till 14 april individen ska rapportera alla sina totala intäkter från både löner och vinster från investeringar. Schablonavdrag dras sedan från den totala och resten anses skattepliktig inkomst. Ett diagram som med den officiella 1040 skattekontot visar den faktiska inkomsten betalas skatt till staten. Om det belopp som innehålls av lönelistan avdelningen är högre än denna siffra kommer regeringen att utfärda en återbetalning på mellanskillnaden. Om W-2 antal är lägre, då den enskilde är skyldig mer inkomstskatt och måste betala Internal Revenue Service.

För de flesta skattebetalare medelklass, inkomstskatteskuld springer runt 15% av bruttoinkomsten. Enskilda och företag kan dra lagligt många utgifter i samband med deras yrken, som avsevärt kan sänka detta belopp. Donationer till välgörande ändamål kan också användas för att kompensera skyldigheter inkomstskatt. En kvalificerad skatt förberedelse företag eller utbildad revisor kan vara en livräddare när det gäller frågor inkomstskatt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.