Vad är ett samtal lån?

Ett samtal lån är en typ av lån som skall återbetalas på begäran, i stället för att återbetalas på ett fast schema. Ring lån är oftast ses i mäklarhus, även om de kan visas i andra sammanhang också. Samtidigt som de får ett flexibelt och kraftfullt verktyg för att finansiera olika strävanden, de kan också vara mycket farligt, eftersom låntagaren är utsatt för risk för att lånet "kallades", vilket innebär att långivaren kräver full betalning när som helst. En klassisk användning av samtalet lånet i marginalen handel. När människor skapa ett konto hos en börsmäklare, kan de skapa en marginal konto, vilket ger dem möjlighet att låna pengar från mäklaren för att köpa aktier, en företeelse som kallas för handel på marginalen. Pengarna lånas i form av ett samtal lånet så att mäklaren kan ringa lånet om aktiens värde sjunker hastigt, se till att mäklaren får sina pengar tillbaka. När det gäller marginalen handel Om kunden inte kan betala tillbaka lånet på begäran, kan mäklaren avveckla vissa av låntagarens lager för att återbetala lånet. Handeln på marginalen kan potentiellt generera en stor vinst genom att man kan arbeta med mer pengar än vad de har att dra nytta av goda utvecklingen på aktiemarknaden, kan man utsätta dem också till stora förluster. Eftersom mäklare kan sälja aktier utan att fråga om en kund inte kan betala tillbaka lånet samtalet om så begärs, kan en kund lätt att förlora allt genom att handla på marginal om börsen faller förhastat.

Banker också att arbeta med samtal lån , utfärdande ring lån till andra banker som behövs för att öka likviditeten. Bank A kan till exempel ta ut en begäran lån från Bank B så att den kan täcka löne-kontroller som man vet kommer att komma i. Många banker ger lån kräver 24 timmar och ibland ännu mindre, flyttar stora summor pengar runt i processen. Vissa förskott "avlöningsdag" lån samtal också lån, ibland med en usurious ränta och villkor som är mycket ogynnsam för låntagarna.

Vanligtvis när Långivaren beslutar att kalla ett lån, det ger låntagaren en varning. Mäklarhus, till exempel, kommer att kräva kunder på morgonen för att informera dem om att deras lån kommer att kallas, så att de har en chans att ordna medel för att täcka lånet. En uppmaning lån kan gå i dagar, veckor eller månader utan att bli synad om långivaren känner sig bekväm, eftersom intresset kommer att vara inredningar upp hela tiden, men låntagare bör inte vara beroende av långvarig passivitet när det gäller ett samtal lån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.