Vad är en Carve-Out?

Ibland kallas en partiell spinoff, ett delen som handlar om partiell försäljning av intresse i ett dotterbolag till ett större företag, och samtidigt bibehålla en kontrollerande andel i dotterbolaget. Generellt sett är större enhet som kallas för ett moderbolag, medan dotterbolaget identifieras som ett barn företag. När en carve-out inträffar, moderbolaget fortsätter att fungera enligt det vanliga mönstret, medan vissa smärre förändringar är oftast involverade i driften av barnet bolaget.

Processen att sälja av en minoritetsandel i barnet företaget ofta görs med frågan om en börsintroduktion. Börsintroduktionen, eller börsintroduktion ger medel för ett visst antal aktier i barnets bolag som skall bjudas ut till allmän försäljning. Genom att kontrollera försäljningen av aktierna, är det möjligt att säkerställa att kontrollpost i bolaget bibehålls. Det innebär att barnet företaget fortfarande kommer att ha nytta av de resurser som förälder, även om den delen som ofta skapar en omorganisation av den verkställande och grenar ledningen för det mindre företaget. När den första carve-har slutförts är det inte ovanligt för moderbolaget att stegvis fortsätta att släppa delar av barnets företag till salu. Under en längre tid, kommer kontrollen av föräldern över barnet minska. Samtidigt kommer yrkande om barnet företaget på resurserna för den förälder minskar också. Så småningom, kontrollerande andel i barnet kommer att övergå i andra händer, och det tidigare moderbolaget kommer ofta väljer att trappa upp försäljningen av kvarvarande intresse.

A delen som kan uppstå som ett sätt att höja nödvändiga medel för att öka den allmänna verksamheten på något sätt. Vid andra tillfällen, den delen som kan användas som ett sätt att finansiera en ny produktlansering för moderbolaget. Ofta är strategin en del av en långsiktig plan som till slut kommer att ändra några viktig aspekt av det sätt att moderbolaget. Är dock att man i allmänhet inte delas med allmänheten, och ofta tar flera år att vara fullt genomförd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.