Vad är en Bear Raid?

Begreppet en björn räd bygger på idén att kombinera resurser för att skapa en situation där priser för olika värdepapper pressas ner. Tillsammans med etiska betänkligheter om att skapa artificiellt tvinga ner priset på ett värdepapper, har många länder anses användningen av björnen räden som olaglig. Här är lite bakgrund om hur björnen RAID fungerar, och vad de förväntade fördelarna med en sådan strategi skulle medföra.

För att försöka en björn räd, är det möjligt att antingen vara en stor aktör, eller att montera en kartell av aktörer som kommer att använda sina samlade resurser unisont. När resurserna är på plats, kommer en säkerhet identifieras som ett lönsamt projekt. Kartellen kommer att inleda en plan för aggressiv blankning på säkerheten, vilket i sin tur kommer att påbörja processen att köra ner värdet på varje aktie av säkerheten. Samtidigt är det inte ovanligt att kartellen börja använda ord i munnen för att skapa en viss grad av misstanke om stabiliteten av säkerheten. Som negativa rykte säkerhet börjar påverkar priset är kartellen kunna börja köpa aktier i säkerhet till lägre priser och fortsätta blankning strategi fram till säkerheten i botten.

När säkerheten har nått en tillräckligt lågt värde, kommer kartellen börja köpa aktier som de håller på att som säkerhet sakta återhämtar sig från björnen raid och negativa rykten börjar avta. Detta kallas att skapa en konstgjord lång position, som i slutändan kan skapa en stor vinst för handlarna. Genom att köpa när priset är lågt och sälja när priset har ökat betydligt, kommer alla kostnader i samband med björnen raid återvinnas, samt realisera en bra vinst från företaget. Medan processen kan faktiskt ta månader och kanske år att uppnå, är tjusningen av de stora vinsterna utsikter lockande för dem som klarar att vänta så länge för den strategi att arbeta mot en lösning.

Baksidan av björnen raid är att medan den grupp av näringsidkare göra en hel del pengar, andra förlorar pengar på grund av manipulation som orsakade säkerhet falla . Denna blandning av inleds med en kort position som flyttar från blankning till tunga sälja till långa positioner inte innebär den naturliga processen av hur marknaden fungerar. På grund av den karaktär av björn raid, har många länder infört sträng lagstiftning som gör björnen raid olaglig och beläggas med en rad böter och fängelsestraff.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.