Vad är VC Funding?

Riskkapital (VC) finansiering är pengar som investeras i företag utan en väl dokumenterad framgång, vanligen nystartade företag. Normalt VC finansiering kommer in när en person med en idé till en produkt först investerar de flesta av hans eller hennes pengar på idén. En andra finansiering får ske genom vad som kallas en "ängel investerare," som kan hjälpa personen mer fullständigt förverkliga sin idé eller produkt. För att uppnå VC finansiering, preliminära resultat på produkten eller konceptet måste se ut som om de kommer att vara lönsamma.

De flesta nystartade företag får VC finansiering genom affärsidéer som visar ett företags möjlighet att investeraren framåt VC finansiering gör en betydande vinst. Oftast VC finansiering privatperson eller företag förväntar sig eller hoppas att minst 20% avkastning på sina pengar, men detta har visat sig inte är fallet i många incidensen. VC medel brukade kallas riskkapital, med goda skäl. Negativitet att associera "risk" med ett kapital producerade gradvis namnändring till VC finansiering.

VC medel var vid sin höjdpunkt under IT-boomen i Silicon Valley, Kalifornien. Tidigt företag insåg enorma vinster på mycket kort tid, ger VC finansiering partner med enorm och snabb avkastning på sina pengar. Många av de företag som sedan börsnoterades, vilket ofta hur VC finansiering investerare gör tillbaka sina pengar. när bolaget blir offentliga, säljer sina aktier på den öppna marknaden, vanligtvis med ett högt värde. Del av vinsten från dessa aktier hör till VC finansieringen företag eller en individ. Han då kan välja att återinvestera vinsten tillbaka in i företaget genom att köpa aktier eller han får komma ut och hitta en ny satsning för att stödja.

tyvärr dotcom bysten tämjas föreställningsvärlden hos många som erbjuder VC finansiering. Möjligheten att få snabb avkastning på stora investeringar, vanligtvis från ca 500. 000 till 5 miljoner dollar, var helt enkelt inte tillgänglig. VC finansieringen har ett starkt inslag av risk. Ett företag kan hamna nästan bröt eller i rött, och de som avancerad VC finansiering ligger kvar med liten, om ens några, av sin ursprungliga investering. När ett företag är mindre värd än VC finansiering avancerade att upprätta det, är det kallat "under vattnet. " Det var teori var att många VC finansiering företag, som snabbt steg under dotcom-industrin för att finansiera starten upp företag skulle investera mer noggrant efter bysten. Många av dem gjorde, men vissa framgångar inom Internet-företag har visat VC finansiering kan fortfarande vara mycket lönsam. Framför allt har de som erbjöd VC finansiering till Google, gjorde ett betydande belopp, i sin börsintroduktion (IPO) i lager. Google-aktier har ökat dramatiskt, att sätta ett leende i ansiktet på riskkapitalfondernas finansiering företag som var inblandade i ett tidigt skede.

Ekonomiska analytiker rekommenderar att nystartade företag som försöker att finna en del av investeringen genom VC medel och genom lån från banker, när detta är möjligt. De med bevisade resultat i tidigare nystartade företag kan ha en något lättare tid att få lån från banker. VC finansiering företag, eftersom dotcom bysten, brukar vara mer försiktiga. Ha en plan företag företag som visar en stor sannolikhet för vinst är till hjälp. Omkring 90% av affärsidéer till VC finansiering företag tenderar att avvisas även om sannolikheten för lönsamheten är hög.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.