Vad är M-betalning?

M-betalning är en real-time betalning som görs med hjälp av en mobil enhet. Formellt känd som en mobil betalning, innebär att m-betalning lämna in en elektronisk betalningsförmedling för en enastående räkning. Mobiltelefoner, smartphones, och personliga digitala assistenter alla utnyttjas som medel för att göra en m-betalning.

Den tidigaste generationen av m-betalningar har gjorts möjlig genom skapandet av stora nätverk som skulle använda sig av Internet för att ansluta kunden med säljaren. Dock gjorde m-betalningar i början en ganska besvärlig process. För att göra en betalning, har kunden normalt betala en avgift till tjänsteleverantören innan du använder handdatorer att skicka betalningen.

Tillsammans med åtalet, var det ofta nödvändigt att ange en längre sifferkod för att slutföra transaktionen. I detta läge, gjorde processen håller inte mycket i vägen för bekvämlighet för konsumenten, även om förmågan att göra en betalning i form av en mobiltelefon eller liknande anordning var ny nog för att få uppmärksamhet.

Lyckligtvis Processen för att utföra betalningar via mobiltelefon har förbättrats med tiden. Förbättringar av tekniken har gjort det enklare anslutning processen. Med fler handdatorer bär det fullständiga internetanslutning, har möjlighet att lämna realtid betalningar blir snabbare och enklare. Aktuella tjänster som hjälper till med transaktioner med hjälp av en m-betalning format rapport att många transaktioner kan genomföras från början till slut på mindre än femton sekunder.

Ett fortsatt hinder för en utbredd acceptans av m-betalning teknik har att göra med den avgift som tas ut av säljaren när en kund använder ett kreditkort för att lämna in en betalning. Kreditkortsföretag beräkna avgiften grundas på om transaktionen klassificeras som en "kort presentera" situation, eller en "kort inte närvarande" situation. Ett kort inte nuvarande situation gäller när kontot används via Internet eller en telefon-anslutning, och bär en högre avgift. För vissa leverantörer, gör denna faktor godkännande av en m-betalning kostar oöverkomliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.