Vad Nettoresultat?

Årets resultat kan ses på flera sätt. Både företag och privatpersoner titta på sina nettoinkomster och deras bruttoinkomst. Bruttoinkomst är mycket lätt att förstå eftersom det är helt enkelt allt som en person eller ett företag gör, utan hänsyn till utgifter eller avdrag. När människor tittar på nettoinkomst, de faktor i alla avdrag att komma fram till ett nettobelopp. I näringslivet nettoinkomst skulle antalet fram till efter vissa saker inträffa, som att betala skatt, betalar anställda, betala hyra eller underhåll på byggnader, och inköp av nödvändiga varor. Nettoresultatet kan också anses bolagets vinst, eller vad företaget får för att hålla efter alla konton avvecklas. Ibland företag talar om "nät" en viss summa pengar, och detta handlar om att titta på nettovinst eller inkomst. Det är vanligtvis en mycket annat nummer än bruttovinsten, och mycket lägre. Teoretiskt ett företag kan netto nästan ingenting, om det efter ett möte med alla utgifter, har de inga pengar kvar. En individs nettoresultat beräknas på ett något annorlunda sätt. Människor inte får göra avdrag för sina hyresbetalningar eller levnadskostnader när de är beräkningen av detta värde. Istället är det en enklare process.

De flesta människor betalar statliga och federala skatter, sociala avgifter och skatter funktionshinder. Några bidra med pengar till en 401k och får betala lite pengar för betalningar sjukförsäkring. De kan också bidra till en hälso-sparkonto. Alla dessa saker kommer ut från din lön minska bruttoinkomsten. I huvudsak alla avdrag dras från bruttobeloppet bli nettoinkomsten. Detta kan betecknas som tar hem lön, och kan sänkas betydligt från bruttobeloppet. Behandling av vad folk faktiskt kommer att ta hem är mycket viktigt när man funderar på en lön, vad finns kvar när alla lönecheck skatter eller avgifter tas bort? Förstå skattelagstiftningen och kan bidra till att andra program kan hjälpa människor att avgöra hur mycket de måste göra så att de kan uppfylla sina dagliga utgifter, vilket kan utgöra en viktig del av löneförhandling. procent av inkomsten folk få hålla kan variera när skatterna är byggda på en progressiv plan. I ett platt skattesystem, betalar alla samma procentsats, men i progressiva skatter, går procentsats som lönerna ökar, vilket potentiellt lägre kvittas beloppen. En annan variabel kan vara saker som bidrag till frivilliga program eller att betala för sjukförsäkring. Folket kan besluta, för det mesta, hur mycket de vill bidra till en 401k eller besparingar hälso-konto, men företag kan idag välja hur mycket folk betalar för försäkringen om de väljer att köpa den.

En sak som vissa tycker är udda antalet sociala program som bestäms på basis bruttoinkomst istället för nettoresultatet. Människor som kan få något annat socialt bistånd kan göra för mycket när brutto är beaktas. Den andra sidan av myntet är berättigad till lån, hyror och krediter ofta avgörs delvis av bruttoinkomsten, där människor kan brutto mycket mer än de nät, och verkligen inte att ha råd med ett lån eller ett högt pris hyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.