Vad är ett priskrig?

I näringslivet är ett priskrig akten av konkurrenskraftiga prisavdrag mellan två eller flera företag. Det resultat när konkurrenter säljer samma produkter med hjälp av strategisk prissättning syftar till att vinna över verksamheten för genomsnittskonsumenten. Ett priskrig kan få en dominoeffekt på marknaden, som påverkar företag och konsumenter för som sjunker priserna, tillgänglighet till produkter ökar konsumenternas och företagens vinster kan minska. Det kan finnas många orsaker till ett priskrig. Positionering eller uppfatta en produkt som en handelsvara kan leda konsumenterna att fatta köpbeslut baserat på pris. Företag som har precis börjat på en marknad kan erbjuda lägre priser börjar så att de kan få in en fot i branschen. Om konkurrenter i en bransch är få, kommer företagen att hålla dig uppdaterad på konkurrerande företagens prissättning taktik och kan försöka matcha eller slå dem. Företagen kan också känna att de måste förenkla hur produkter tillverkas och sänka priserna för att hålla sig flytande i en bransch som annars skulle tvinga dem att kraftigt minska eller stoppa produktionen, på samma sätt kan företagen drastiskt sänka priserna för att överleva konkurshotet . lika gynnsam som ett priskrig kan vara att genomsnittskonsumenten på kort sikt, bör konsumenterna medvetna om att deras handlingar under ett priskrig kan påverka dem på lång sikt. Att alltid välja att köpa från en konkurrent som erbjuder det lägsta priset kan resultera i förstörelsen av företag som erbjuder shopping alternativ. Till exempel, att om alla konsumenter väljer köpa en produkt från ett företag som erbjuder det lägsta priset, företag som säljer samma produkt till högre priser kan gå ut av företag. Som en följd av det företag som säljer produkten till det lägsta priset kommer att vara den enda kvar på marknaden och kan prissätta produkten men det behagar, när alla konkurrens har krossats.

Reaktioner priskrig kan variera mellan branscher och företag. Vanligtvis måste företagen överväga om ett priskrig verkligen existerar eller om det helt enkelt verkar hända på grund av kortsiktiga kampanjstrategier. Företagen kan reagera genom att ignorera utmaningen, sänka priserna, behålla priser, dela upp produkterna i två olika produkter eller ändra en produkts kvalitet eller befordran.

Generellt inleda ett priskrig mot en stor kedja butik är inte det bästa draget för ett litet företag. Stora butikskedjor kan ägna sig åt underprissättning och uppmuntra ett priskrig med det enda syftet att orsaka ett mindre företag att gå i konkurs. Den butikskedjan kan då anta att småföretagens tidigare marknadsandelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.