Vad är ett formulär W-9?

Ett formulär W-9 (ibland miswritten som en form W9) är en handling som utfärdats av Förenta staternas Internal Revenue Service (IRS) för vissa beskattningen. Även W-9 är inte inges med IRS, bör de samlas in av kunder eller företag som anställer oberoende entreprenörer, eller frilansare. W-9's används även för inkomster som finansiella institut. Anställda behöver inte fylla i en W-9.

A W-9 används för att samla information om oberoende leverantör. Formen kräver information om frilansare namn, adress och social trygghet eller skattebetalarna identifikationsnummer. Ett substitut formulär W-9 kan utvecklas om det är väsentligt liknar den faktiska formulär W-9. Kontrollera IRS instruktioner för formulär W-9 för mer information om detta.

Kunden eller företaget kommer att använda den insamlade informationen på W-9, eller ersätta W-9, med en blankett 1099 som detaljer de inkomster som den oberoende entreprenör fick från kunden som beskattningsår. Blankett 1099 skickas till både den oberoende entreprenör och IRS, vissa stater kan också kräva ett separat utskick från 1099 också. Till skillnad från formulär W-4, som anställda använder för att tillåta en automatisk-skatt från sina lönecheckar, inte undanhålla W-9 inte skatter eller sociala avgifter. Oberoende leverantörer är ensam ansvarig för hela beloppet som taxerats till förvärvsinkomsterna. Därför är oberoende entreprenörer vanligtvis kvartal lämna beräknad skattebetalningar till IRS och eventuellt deras styrelse statlig skatt också. Den Form 1040-ES används för att lämna sådan kvartalsvisa skattebetalningar till den federala regeringen. The W-9 krävs endast av oberoende entreprenörer som är amerikanska medborgare, bosatt i USA utlänningar, och några andra mindre vanliga kategorier (t. ex. en inhemsk egendom). Icke-amerikanska oberoende entreprenörer kan vara tvungna att fylla i ett formulär W-8 (som för formulär W-8BEN) istället för en W-9. Detta är inte alltid fallet. Investerare, eller frilansare, som bor i andra länder kan helt enkelt arkivera W-9, som kommer att ge arbetsgivarna eller ett finansiellt institut med ett sätt att hålla register över sin information. The W-9 även kräver en underskrift, men till skillnad från W-4, har signaturen inte måste bevittnas av en arbetsgivare eller klient. I de flesta fall, frilansare bara skicka in en W-9, vilket kan vara en kopia av originalet.

De flesta arbetsgivare måste bara få en redovisning av ett W-9 blankett om de pengar de betalar för en frilansare överstiger $ 600 (USD) årligen. För mindre belopp form får inte krävas. W-9 och andra former skatt och anvisningar kan laddas ner direkt från IRS webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.