Vad är en tidsbunden kredit?

En term lån är en monetär lån som återbetalas med regelbundna inbetalningar under en bestämd tidsperiod. Långfristiga lån och varar vanligen mellan ett och tio år, men kan pågå så länge som 30 år i vissa fall. En term lån innebär vanligtvis en icke fixerad ränta som kommer att lägga till ytterligare balans som skall återbetalas.

Långfristiga lån kan ges på individuell basis, men används ofta för små företag lån. Förmågan att betala tillbaka under en lång tid är attraktiv för nya eller expanderande företag, eftersom antagandet är att de kommer att öka sin vinst över tiden. Långfristiga lån är ett bra sätt att snabbt öka kapitalet för att höja ett företags utbud kapacitet eller intervall. Till exempel kan vissa nya företag använder en term lån för att köpa företagets fordon eller hyra mer utrymme för sin verksamhet.

Några studielån är huvudsakligen långfristiga lån. I USA är Stafford lån erbjuds ofta till studenter som ett sätt att betala kursavgifter och kostnader levande. Detta lån är unik på flera sätt, och kan vara mycket fördelaktigt för eleverna. Del av lånet kan subventioneras, så att intresset inte uppstod när eleven är i skolan. Studenter är också typiskt till sex månader skulle grace efter examen innan du börjar återbetalningar. En sak att tänka på när man får en term lån är om räntan är fast eller rörlig. En fast ränta innebär att andelen av intresse aldrig kommer att öka, oberoende av den finansiella marknaden. Låg ränta perioder är oftast en utmärkt tid att ta ut ett lån till fast ränta. Rörlig ränta varierar med marknaden, som kan vara bra eller dåligt för dig beroende på vad som händer med den globala och nationella ekonomin. Eftersom vissa långfristiga lån pågå i 10 år, satsar på att skattesatsen kommer att förbli konstant låg det en verklig risk.

Också överväga huruvida begreppet lån du tittar på användningsområden sammansatt ränta. Om den gör det kommer det räntebelopp som med jämna mellanrum läggas till i princip lånat belopp, vilket innebär att intresset fortsätter att bli högre ju längre tid varar. Om lånet har intresse av att använda sammansatta, kontrollera om det finns några straffavgifter för förtida återbetalning av lånet. Om du får en oväntad eller öka vinsterna spektakulärt, kan du klara av att betala hela saldot innan det beror, hindrar dig från att betala den extra ränta genom att vänta för lånet sikt ska upphöra.

Några lånade institutioner erbjuder en mängd olika avbetalningsplaner för dina lån. Vanligen kan du välja att betala din skuld i ens belopp eller det belopp som du betalar kommer gradvis att öka under lånetiden. Om du förväntar dig att du kommer att bli mer ekonomiskt kunna betala tillbaka i framtiden, väljer en stegvis ökning kan hjälpa dig och spara intresse. Om du är osäker på din framtida penning position, även betalningar kan hjälpa till att förhindra uteblivna på lånet om det går dåligt.

Välja en term lån kan vara i ditt bästa intresse, beroende på omständigheterna. Akta dig för extremt långa återbetalningsperioderna, som generellt sett på längre sikt, desto mer kommer du att tacka för, eftersom räntan uppkommer under en lång tid. För mer information, kontakta en finansiell rådgivare eller tala med din bank om lån alternativ de erbjuder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.