Vad är en refinan lån?

refinan är ett slanguttryck eller vardaglig term för refinansiering och används för att beskriva ett lån som refinansierar och förändrar villkoren för en befintlig skuld. Människor kan söka en refinan lån för att refinansiera ett hem inteckning för ett eller flera av flera vanliga orsaker. Vissa använder nya lån för att säkra eller låsa lägre räntor eller ta bort några aktier ägs i hemmet, som sedan kan användas för att betala höga räntor skulder, träffa andra finansiella åtaganden, eller att göra saker som att investera i hemmet förbättringar. När en refinan lån erhållits, ersätter villkoren i det gamla lånet. Detta innebär att ränteutgifter kan vara annorlunda, kan månatliga betalningar förändring och lång tid för det nya lånet är klart definierad. När räntorna går ner, kan principen objektet till lägre månadskostnad genom att betala lägre ränta, men inte alla som får en refinan lån betalar mindre per månad. En del människor faktiskt kan betala mer om de är intresserade av att ta bort kapital från hemmet. Speciellt när bostäder värden stiga, kanske folk tycker att de äger en större mängd kontanter värde i sina hem. De kan välja att kassera ut en del av detta värde och öka deras skuldsättningsgraden, vilket resulterar i högre månatliga betalningar. Detta kommer med vissa risker om litet kapital är kvar i hemmet. Om bostäder värden droppe, kan lån går upp och ner, och skuldbeloppet på hemsidan kan överstiga dess värde. En annan anledning till en refinan lån skuldsanering. Om mycket betalningsskyldighet vid höga räntenivåer, vill kreditkort, kan konsumenterna vara intresserade av sjunkande räntor i dessa kort genom att betala dem. De lägger sina fordringar till ett nytt lån, vilket minskar deras hem kapital, men det kan hjälpa dem att sänka de totala månatliga betalningar för fordringar.

Många kvalifikationer krävs för att få en refinan lån och främsta bland dessa är en bra kredit värdering. Om räntorna sjunka och folk bara vill lägre utbetalningar, att de fortfarande skall ha dokumenterad förmåga att betala för ett nytt lån och kredit värdering som motiverar en bank, inteckning bolag eller annan långivare låna dem pengar. Sedan kraschen på bostadsmarknaden under 2007 i USA, har det blivit mycket svårare för vissa personer att få refinansiering villkor. Långivare är mycket mer försiktiga och nu många av dem har strängare regler för vem som kan komma i fråga för refinansiering. De som har behållit god kredit kan ha tur i detta avseende, eftersom de kanske kan låsa lägre räntor, lån eller byta från rörlig till fast pris.

Det har föreslagits att personer som har kommit på efterkälken på hypotekslån bör kunna omförhandla villkoren i deras inteckning och minska de totala pengar som tillkommer baserad på det nuvarande hemmet värde. En idé är att ge konkurs domare rätt att ändra villkoren för ett lån och betalning struktur grundad på sjunkande hem värden. Detta skulle vara en form av refinan lån, men det skulle också ha vissa centrala skillnader eftersom det kan ändra mängden pengar som tillkommer utöver förändra lånets villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.